stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
21. 11. 2016, 10:15

Vďaka Tom H.Čo sa týka známky a pohľadnice samotnej,to mi bolo jasné.Dal som to do zaujímavých pohľadníc len pre ten dátum.Mňa to zaujalo a všimol som si to úplnou náhodou.Ešte som to nevidel,ale ani nikdy nehľadal...😉
Podľa mňa je to 52 na 100%.
-s-

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
21. 11. 2016, 10:25

A tu 53.😉
-s-

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Tom H

Uživatel

Zaregistrován:
30. 8. 2007

Vytvořeno:
21. 11. 2016, 16:34

Vďaka Tom H.Čo sa týka známky a pohľadnice samotnej,to mi bolo jasné.Dal som to do zaujímavých pohľadníc len pre ten dátum.Mňa to zaujalo a všimol som si to úplnou náhodou.Ešte som to nevidel,ale ani nikdy nehľadal...😉 Podľa mňa je to 52 na 100%. -s- Obrázky: ...

Souhlasím, na tomto skenu to vypadá jednoznačně na dvojku. A taky je tu vidět, že cena je ještě uvedená ve staré měně. Ostatně není se co divit, bylo to necelého čtvrt roku po reformě. I tak ta pohlednice byla docela nová, viz "0453" v levém dolním rohu - mělo by to být datum (mmrr) výroby / vydání. Většina tehdejších vydavatelů (včetně Orbisu) to tak tehdy uváděla. Nota bene, i datum vydání pohlednice je další argument pro to, že byla odeslaná až v roce 1953.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
21. 11. 2016, 18:25

Ďakujem Tom H.Ešte som našiel jednu,poslanú 17,čiže na druhý deň. Škoda,že už z inej pošty v Tatrách.Tam je dátum slabo viditeľný,ale povedal by som,že je tam už 53.Ani to sem nedávam.
Mimochodom keď som zistil s kým mám do činenia,až ma zamrazilo...😃 Teší ma,keď zareaguje niekto z odborníkov na otázky "nadšeného zvedavca"....,to som ja.🙄
Ale ani odborná nezdatnosť,ktorou sa netajím, mi nezabráni opýtať sa ťa,prečo nesúťažíš?
Zdá sa,že by si mohol mať nejakú pohľadnicu...😁
Alebo aspoň hlasuj za najlepšiu ukážku.Nie,nič ti nenašepkávam...😃
-s-

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
21. 11. 2016, 18:41

Ďakujem Tom H.Ešte som našiel jednu,poslanú 17,čiže na druhý deň. Škoda,že už z inej pošty v Tatrách.Tam je dátum slabo viditeľný,ale povedal by som,že je tam už 53.Ani to sem nedávam. Mimochodom keď som zistil s kým mám do činenia,až ma zamrazilo...😃 Teší ma,keď zareaguje niekto z odborníkov na otázky "nadšeného zvedavca"....,to som ja.🙄 Ale ani odborná nezdatnosť,ktorou sa netajím, mi nezabráni opýtať sa ťa,prečo nesúťažíš? Zdá sa,že by si mohol mať nejakú pohľadnicu...😁 Alebo aspoň hlasuj za najlepšiu ukážku.Nie,nič ti nenašepkávam...😃 ...
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
21. 11. 2016, 21:25

No fajn....😲 Driemal som,mám ísť na nočnú.
Ale ako,keď teraz som zmrzol úplne??🙄
Som zmrznutýako cencúľ,aby ste sa niektorí netrápili,tak jak rampouch.😁
Zdalo sa mi,že ten nenápadný Tom o tom (😃 ) čosi vie...
Ja som to vážne nevedel.😉
No a čo? Hlasovať môže.😁
-s-

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
21. 11. 2016, 22:53

stani - joutube (juťjub) ti v robote nejde, tak pomaly čítaj 🙂
Je tu ak som dobre pozrel 24 článkov od autora ...

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
21. 11. 2016, 23:09

To ozaj nejde.Lenže musím ísť machen.Nie som nočný strážnik.😁
-s-

Tom H

Uživatel

Zaregistrován:
30. 8. 2007

Vytvořeno:
22. 11. 2016, 00:54

stani napsal/a:

Mimochodom keď som zistil s kým mám do činenia,až ma zamrazilo...😃 Teší ma,keď zareaguje niekto z odborníkov na otázky "nadšeného zvedavca"....,to som ja.🙄
Ale ani odborná nezdatnosť,ktorou sa netajím, mi nezabráni opýtať sa ťa,prečo nesúťažíš?
Zdá sa,že by si mohol mať nejakú pohľadnicu...😁
-s-

S kým máš co do činění? S člověkem, který se jako ostatní na tomto fóru zajímá o pohlednice. A stejně jako ostatní je ve filokartii samouk. Ale protože s tím začal už jako kluk, a pokračuje i teď, kdy se dožil důchodu, tak za tu dobu stačil něco pochytit. Možná mám trochu výhodu v tom, že mám i jakousi filatelistickou průpravu. Já naopak obdivuji ty, kdo dokáží budovat zajímavé sbírky zaměřené např. na lokální historii.

A pokud se účasti v soutěži týká, první téma mi uteklo, protože jsme byli na dovolené, a ke druhému bych toho moc nenašel kromě lodí na přehradách nebo v různých přímořských městech. Tentokrát jsem uvažoval, co vybrat, a jak můžeš vidět, už jsem přispěl. Jinak ale chválím ten nápad; v první řadě snad ani nejde o to, kdo vyhraje, ale prozatím se tu vždycky sešly zajímavé ukázky na dané téma. Je to zajímavé oživení tohoto fóra a díky kolegům za ně!

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
22. 11. 2016, 01:16

Hurááááá,dám ti hlas.😃
Možno.🙄
😁
-s-

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.