Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
13. 5. 2013
Pan Václav Dobrý,známý plzeňský advokát a velký sběratel všeho možného,především však mincí,vydal nedávno knihu,která se zabývá pohlednicovou tvorbou a I.světovou válkou.Kniha je celkem pěkně provedená a pokud někdo tyto pohledy sbírá myslím,že kniha mu udělá radost.
Pochlubím se,že knihu mám,byl jsem na křtu a skutečně se mně líbí.Možná bych jen přidal více ,,pohledářských"popisků.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 10. 2013
Podobná publikace je třeba i tato:
http://kuc.cz/vkr55e
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Zaregistrován
7. 10. 2011
tie rakuske su niektoré zaujimavé.......
Zaregistrován
13. 5. 2013
Nikdo nic nesehnal a ničím se nechlubí,tak hodím zase něco do placu.
Podařilo se mně sehnat pár pohlednic (cca 20 kusů)jejichž příjemce si psal pomocí esperanta s celým světem.Přitom mě zaujalo,že většina pohlednic má známky lepené na aversu.Je to nějaké poznávácí znamení esperantistů?
Není tomu však vždy.Viz to ruské letadlo,to mělo známku normálně.Bohužel ,nejspíš proto,že se jednalo o značně cizokrajné pohledy,jsou známky většinou pryč ,nebo zničené.I když pohlednic z doby R-U s obyčejnými známkami s FJ,které některý ,,sběratel" serval je také více než dost.
Čtvrtý pohled nemá již s esperantem nic společného,ale také mě zaujal.Původně jsem ho vzal pro kamaráda z KV,ale když jsem si ho pořádně prohlédl,zjistil jsem,že ty Karlovy Vary jsou trochu jinde-v Lotyšsku!
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
Má někdo také nějaký pohled psaný esperantem?A jak je vyfrankován?
Občas jsem zaregistroval nějaký pohled ,který měl též známku-y,na přední straně.Nevíte někdo důvod?
Esperantem dnešní doby se stala angličtina,takže doktor Zamenhof který esperanto vymyslel ,by byl možná trochu zklamán.Údajně je esperanto jazyk lehce naučitelný,ale myslím si ,že se s ním domluví v dnešní době už méně lidí.Ale nevím!Jistě to byl dobrý nápad a škoda,že se jazyk více nerozšířil.Pamatuji si na vývěsku ze zelenou hvězdou,s informací,kde je možno se jazyk učit.Už jsem ji dlouho neviděl a neznám ani osobně nikoho,kdo jazyk ovládá.
Zaregistrován
26. 7. 2007
Znamka vpredu urcite nieje znamenie esperantistov podla mna
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
13. 5. 2013
Tak mě to znamení napadlo.Pohledy mám z Japonska,Nového Zélandu,Belgie,USA a téměř všechny(jsou psané esperantem)mají známky na aversu.Psali je různí lidé.Pravda,viděl jsem i jiné pohledy,které nebyly psány esperantem a měly známky též vpředu,ale je to spíše vyjímka,kdežto ty psané esperantem mají téměř všechny tu známku vpředu!Zaujalo mě to,a proto jsem se ptal zda někdo nemá též nějaký pohled psaný esperantistou.
Žádného esperantistu jinak neznám a nikde jsem nenašel nějaké info.Takže nic jistého netvrdím,jak píši,jen mě to zaujalo.Pohledy jsou to jistě zajímavé,bohužel často poškozené,,filatelisty".Ty známky je holt moc lákaly!
Zaregistrován
7. 10. 2011
to lietadielko je peknééé....
Zaregistrován
12. 10. 2013
Kniha se ke mně dostala, líbí se mi výběr pohlednic, škoda, že tam nejsou popisky, ale jinak hodnotím pozitivně, nákladná publikace s důstojnou vazbou. V poslední době se hodně dělají knihy, které pomocí pohlednic mapují, osobně to vítám. Díky za tip.
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Zaregistrován
13. 5. 2013
Jsem rád,že se Vám kniha též líbí.Výtěžek z knihy bude věnován na opravu pomníků padlých z I.světové války.
Pokud by někdo zavítal do Plzně a knihu chtěl,tak v hotelu Slovan(nedaleko náměstí Republiky) knihu může získat.Podstaně levněji,než v knihkupectví.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.