stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
19. 10. 2016, 11:13

Já jsem k tomu mému povídání opomněl napsat,že tenkrát si lidé některých významných lidí vážili.Politik nebyla téměř nadávka a umělec byl většinou umělec ,a ne kam vítr tam plášť. Hodně těch fotopohledů je též tzv.privátky.To znamená,že je nechal vyrobit někdo,kdo měl k zemřelému nějaký vztah.Prošlých poštou jich asi moc nebude.Teď myslím na fotopohledy těch spíše neznámých osob. Známější osoby ,to bylo něco jiného.Viděl jsem prošlý pohled,ze zemřelým FJ,prošlý pohled J.Vrchlického,který zasílal učastník pohřbu.Privátní pohlednice z pohřbů si pořizovala i šlechta.Zkrátka na pohlednicích se dá vidět lecos.Třeba i sex,mimino,svatba,pracovní činnost,,poprava,a i ten pohřeb-to jsem to hezky seřadil.Možno všelijak přehodit. Myslím,že právě proto ty kartičky sbíráme,protože je tolik témat,že si každý správný sběratel může vybrat.Pro mě je nejzajímavější,když mohu sledovat na pohledech proměnu svého města v čase a pokud je tam vidět ještě něco jiného,je to bonus..

:mrgreen:
Dobre sí to zoradil.Od 1 do 10 😃 .Chýba len narodenie a normálna smrť.(pepka)
Veď ono to funguje vlastne aj dnes.Zomrie herec a na pohrebe sa objaví hromada známych ľudí,človek by narobil veľa fotiek a zohnal veľa podpisov🙂 ,keby...sa to hodilo.Platí aj pre iné "profesie".Pre moju nie,prišiel by bigbeat ROH z roboty,pár spolupracovníkov,pár príbuzných,ktorí to nemajú ďaleko a možno žena.Ak by nemala iný program..😁 Nemyslím to samozrejme vážne,ale tak nejako to chodí a bude to tak.
Moja otázka bola,prečo pohľadnice?Veď na pamiatku stačí narobiť fotky...
Pri mojej pôvodnej otázke som dal aj tip,že to je len použitý papier s riadkami z ateliéru a na posielanie to slúžiť nemalo.Tie moje sú čisté,nikto ich neposielal.
Samozrejme existujú aj pohľadnice
(pohrebov),ktoré majú všetko čo má pohľadnica mať,ale to nie je prípad tých mojich.
Je to aj na spúste iných pohľadníc(aj portréty),určite to poznáte a nechápem,prečo by sa mali posielať.Podľa mňa to je obyčajná fotka s riadkami.Na pohľadnici by nemuselo byť(nebolo by) razítko s adresou ateliéru,adresa fotoštúdia,alebo podobné informácie.Ja sa v tom moc nevyznám,ale tu bude asi najvýstižnejší výraz-fotopohľadnica.
Idem sa na to pozrieť a niečo naskenovať.
-s-

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
19. 10. 2016, 12:05

:mrgreen: Dobre sí to zoradil.Od 1 do 10 😃 .Chýba len narodenie a normálna smrť.(pepka) Veď ono to funguje vlastne aj dnes.Zomrie herec a na pohrebe sa objaví hromada známych ľudí,človek by narobil veľa fotiek a zohnal veľa podpisov🙂 ,keby...sa to hodilo.Platí aj pre iné "profesie".Pre moju nie,prišiel by bigbeat ROH z roboty,pár spolupracovníkov,pár príbuzných,ktorí to nemajú ďaleko a možno žena.Ak by nemala iný program..😁 Nemyslím to samozrejme vážne,ale tak nejako to chodí a bude to tak. Moja otázka bola,prečo pohľadnice?Veď na pamiatku stačí narobiť fotky... Pri mojej pôvodnej otázke som dal aj tip,že to je len použitý papier s riadkami z ateliéru a na posielanie to slúžiť nemalo.Tie moje sú čisté,nikto ich neposielal. ...

Áno je to možné. V období prvej republiky sa väčšina fotiek robila - tlačila na formát pohľadnice na zadnej strane so všetkým čo k tomu patrí. Aj ja mám z rodinného archívu pár fotiek takto vyhotovených a pritom to nikto nemal v úmysle niekam posielať.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
19. 10. 2016, 19:33

Bude to asi tak smith.Niektoré tie "akože" pohľadnice by boli dosť až moc amatérske.
Je toho veľa.A keď niekto chcel,tak poslal.Doručia aj pivovú tácku.Hlavne aby bola známka.
Dám sem fotku,nie kvôli tomu,či je to pohľadnica,ale či niekto nespozná o koho ide.Myslím ale,že nie.Bude to len niekto zámožnejší.
Moment....😉
-s-

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
19. 10. 2016, 19:49

Tých fotiek je viac,dám len sprievod a druhú stranu.
Tá s kočom je z iného pohrebu,myslel som,že to patrí k sebe.
-s-

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
19. 10. 2016, 20:02

stani - tak myslím, že nie je čo riešiť 😉 .
Niekto si objednal profi fotografa, ktorý mal svoj ateliér a tie adresné linky na zadnej strane boli súčasťou fotopapiera, ktorý použil.
Oni (tie adresné linky) sú v tom vlastne nevinne... 🙂
Prioritou a zámerom určite nebolo vyrobiť pohľadnicu 😉

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
19. 10. 2016, 20:26

Mne už to bolo v podstate jasné,píšem vyššie....😉
Len či to nebol nejaký pohlavár..😃
Dám inú,pre mňa zaujímavú,som nenáročný.
Táto zablúdila,nenašla adresáta?Prepísali v kasárňach v Trnave?
Asi áno.Odosielateľka zrejme nevedela,kde kamarát,frajer,brat slúži,ani akú má šaržu.Alebo ho preložili.Vlastne som si to vysvetlil(?) sám..🙄
-s-

Obrázky:

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
19. 10. 2016, 22:37

Táto sa mi páči.Z obidvoch strán.😃
-s-

Obrázky:

Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

Vytvořeno:
19. 10. 2016, 22:47

Z mého profesního pohledu velmi zajímavé pohlednice. Z našeho území se moc takových pohledů nenajde, že? Myslím s podobnou tématikou pěstování ovoce a s tím související...

Obrázky:

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

tomos

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2011

Vytvořeno:
19. 10. 2016, 23:01

Tie sady sú fajin....

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
20. 10. 2016, 10:38

Z mého profesního pohledu velmi zajímavé pohlednice. Z našeho území se moc takových pohledů nenajde, že? Myslím s podobnou tématikou pěstování ovoce a s tím související... Obrázky: ...

........zelenina.😃 Toto je asi z Čiech,ale nie je to typická pohľadnica.Skôr fotka s riadkami.Je to "tvrdé" ako pohľadnica,české to byť nemusí.Podľa veľkosti karfiolu možno Germany...😁
Misak33,pozri si príspevok #230,len tak na pobavenie,ak si ho ešte nevidel.
-s-

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.