Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
m1234 – ĎAKUJEM za podnetný a prínosný príspevok (# 499). Niektoré informácie ohľadom tých razítok som mal, ale čo sa týka tých rokov, tak to som nevedel. Ešte raz veľká vďaka za info (dúfam, že to ocenili viacerí).
stani – nechaj tak ... Viem, že to myslíš dobre. Aj ja som sem s dobrým úmyslom vložil ten príspevok, aby som sa "pochválil" pohľadnicou ktorá má potešila a ktorá obohatí moju zbierku. Myslím, že aj forma akou som ten príspevok (#491) napísal svedčí o tom, že som mal záujem sa podeliť s ostatnými o "svoju radosť" z nej a prípadne na túto tému viesť diskusiu v priateľskom tóne. Žiaľ Jano vzápätí zareagoval, tak, ako zareagoval a zvolil formu, akú zvolil ... Mal záujem (úmysel?) viesť diskusiu iným smerom ... Ja som mu v závere svojho príspevku položil jednoduchú a priateľskú otázku, na ktorú mi on odpovedal protiotázkou "mimo mísu".
To, že som napísal, že tá známka je výborná, bolo myslené s ohľadom na jej výskyt na Slovenských pohľadniciach z čias monarchie. Mohli sme tu v prípade záujmu (keďže to patrí skôr do filatelie) viesť priateľskú diskusiu, prečo je jej výskyt, na našich pohľadniciach taký zriedkavý. Mohli sme sa vzájomne obohatiť o informácie, súvisiace s touto známkou. Kde sa distribuovala, aká bola jej "popularita" a záujem do nej "investovať" (5 + 2 filler), prečo je taká zriedkavá aj keď bola v platnosti 3 roky (1915 - 1917) a náklad nebol nízky , kde vznikla myšlienka vydať túto známku (vojenská pomoc v prospech vojnových vdov a sirôt prvej svetovej vojny), v ktorých častiach Uhorska bola "bežná" a v ktorých bol jej výskyt "zriedkavejší" a prečo ...
Proste mohli sme v prípade záujmu voľne a priateľsky pokecať. Ja som nejak po tom všetkom stratil chuť a záujem. A dôvod určite nie je ten, že by som bol urazený.
brett - preco stracas chut? ved sa vrat hned ku prvej mojej otazke😉 ta presne smerovala na to co pises tu v predposlednom odseku. presne to ma zaujimalo .
vkladas mi do ust ( klavesnice) nejaky umysel. a ako si uz vsimol aj stani , jednoducho ty si nemal umysel to pochopit alebo si nechcel a hned sa urazas... priatel😉
ale dal som si tu namahu aby som ti aspon ja korektne odpovedal - ano , mam ju
Obrázky:
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Jano - ak by si ten scan použil v príspevku #493 a bol by si ho inak formuloval, tak tá debata, mohla pokračovať v inom duchu (k tým Tvojim príspevkom ohľadom tých monografií - kolegovia majú pravdu ...).
Teraz trochu na inú tému.
Táto pohľadnica si už nejaký rôčik hovie v mojom albume a zatiaľ je tam asi spokojná - nesťažuje sa 😉
Záber síce ničím výnimočný, ale ...
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.