Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
23. 11. 2015
Aj ja sa pridám.
Brett-Ty máš tie pohľadnice tak rád,že sa mi zdá,že si dospelý v nesprávnu dobu...😉 Asi by si nedbal byť v danom čase,na danom mieste.To z Teba priam srší.Ale snáď len na exkurizu..😁
m1234 je "filafilo" 😃 A to,že sa vyzná v známkach je pre neho veľká výhoda.Môže predajcovi pohľadnice spraviť veľkú radosť a dať mu pocit veľkého kšeftu a sebe ešte väčšiu....A ja to chápem tak,že nemusí ísť len o MM,stačí nejaký Columbus,niečo čínske,úzka flugposta alebo iná cenná známka,o ktorej vie.Ja so námkami nemám nič spoločné,vymenoval som len tie,o ktorých som čítal tu na fóre.🙄
To si ale spôsobil (naštudoval👿 ) sám.Jeho problém.Alebo náš?😁
Mne to príde tak,ako píše jano7B9.Točí sa dokola 10 známok.Tiež som sa ale nikdy neprehraboval v pohľadniciach v Bombaji..
Ešte,skúsim stručne,jednu historku,trocha mimo tému.Včera sme mali v robote pohľadnicu (fotku?) nejakého indiána z USA.Nevidel som!!!!Kúpil si ju tam borec na nejakom blšáku,či burze za 4$.Ukecal to z ceny 10$.Už v tej miestnosti to chceli kúpiť za 100.Nepredal,doniesol to domov.Niekde to hľadali a údajne stovky len tak lietali.Tak som na to zvedavý.Nemal by byť problém časom to vidieť,ak to odfotím,potom to sem dám.Vy o tom asi zoženiete kopu info,prípadne písnete,či to je fake,skrátka hodíme reč..😉
-s-
Zaregistrován
13. 5. 2013
Nejen známky na pohlednici mohou značně navýšit cenu pohledu,ale i záběr.Viděl jsem pohledy a měl i v ruce ,které se prodaly i za několik desítek tisícovek!Ta doba je sice pryč a podobné kousky je čím dál těžší objevit.
Já si samozřejmně všímám všeho co je na pohledu a dnes rovněž upřednostňuji prošlý pohled v pěkném stavu,ale vždy to tak nebylo.Dnes kdy se falzuje vše,tak raději ten prošlý a je pro mě i zajímavější.A zajímavá frankatura,nebo razítko má vždy přednost,i když nevím o co se jedná a zda je to běžné,nebo ne.Viz ty pohledy ,které jsem nedávno uveřejnil.Nikdo se neozval,tak si myslím,že to nic nebude.
Jsem prostě hlavně pohledář a m1234 je filatelista.Máme to tedy nejspíš nastavené opačně.Mě zajímá pohled jako takový a zajímavá známka,razítko je pak bonus.
Ovšem nejvíce mě štvou ty rádoby filatelisté jak rvou známky z nádherných pohledů.Dojebou známku i pohled.Mám pár velmi zajímavých a starých pohledů z bývalých kolonií,bohužel známky jsou servané.A třeba tam byla nějaká raritka!Také mám pár pohlednic,kde jsou známky vystřižené.Známka se možná ještě do sbírky pak dá,ale pohled je v čudu.
Literaturu využívám k pohlednicím rovněž.Třeba Lexikon obcí v zemi České z roku 1920-ten je myslím nejlepší.Moravu a Slezsko z této doby ,natož Slovensko však nemám.Rád bych koupil!Ale mám několik místopisných lexikonů novějších.Také Ottovo slovník se dá často použít.Dále používám monografii československých zámek a to poštovní razítka.Též kvůli určování prošlých pohlednic.Takže i u pohlednic se vědomosti neztratí.A pokud ještě něco víte jak se pohledy vyráběly,tak i to je plus.
A protože vše o mém okolí mě zajímá,tak dnes představuji obálku, kde jsou známky jak české tak R-U.Nebude to nejspíš nic vzácného,stálo mě pár korun a koupil jsem to vzhledem k tomu ,že se to dotýká města kde žiji.A líbilo se mě to,což beru vždy jako hlavní motiv.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Už v tom mám jasno.Budem zbierať vzácne zábery na pohľadniciach v špičkových stavoch,prešlé,s raritnými známkami,s čitateľnými razítkami na celú plochu známky.
A je to.Začínam zajtra.Teraz som v robote.😁
-s-
Zaregistrován
13. 5. 2013
Tak stani,dobře uděláš,ale kupuj to vše tak do eura!
Zaregistrován
26. 7. 2007
Lukas105s - pises , ze ta zadna strana nezaujima a zaroven pises ze je zaujimave, ako sa tie miesta v urcitom case menili....
a ako vies datovat kedy ta zmena nastala? sa pozres na znamku , razitko predsa , nie?
a ako bonus mozes v texte na pohladnici najst konkretny pribeh , ktory sa tyka toho zaberu...
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
7. 10. 2011
Dobrý záber bude mať vždy cenu a keď jeto aj s filatickeho hľadiska zaujímavé to je len bonus, bežné zábery majú len cenu pre toho zberateľa 😁
Zaregistrován
7. 10. 2011
Paully dobrý lexikon obci som videl stal do 200€, tak že múdra literatúra neni ani lacná. Mam pár lexikonov čo sa týka Slovenský a neboli lacné.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Zaregistrován
7. 10. 2011
Stani takých poznám že zadarmo😂
Zaregistrován
26. 7. 2007
ked dostanes nieco zadarmo o to viac ta to potesi a posilni to dalsie vztahy a obchody😉
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.