Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
7. 10. 2011
Príbehy mám rád, ako je pravda veľa ľudí sa nerozumie veciam aj čo predávajú a nepoznajú tú historiu, jasné že každého niečo inšie zaujíma. Veľa krát sami stalo že som na burze kúpil také veci že som žasol že mito aj predal za takú cenu ale jeto všetko o tom učení,sebavzdelávanie,znalostí, kto chce sa naučí. Podľa môjho názoru každý zberateľ v tej svojej zbierku musí mať aj pár vecí top aby ta zbierka bola niečim zaujímavá aby si ten zberateľ mohol povedať že mám peknú zbierku a aj radosť s nej.A posúvať tie informácie dalej generáciám.
Zaregistrován
7. 6. 2007
Cca v polovině 90. let se mi podařilo získat kompletní korespondenci (korespondenční lístky) rakouského vojáka na Východní frontě. Je jich asi 200 ks.To co v nich píše je na román - od narukování, přesun na frontu, zranění až po návrat domů začátkem roku 1919. Samostatnou kapitolou by byl grafologický rozbor, kdy se z krásného a snadno čitelného krasopisu stalo cosi, co jsem dokázal přečíst jen díky porovnávání předešlých koresponďáků a velké trpělovosti. Cenzurou samozřejmě vše neprošlo, ale i tak je to velmi zajímavý dokument své doby.
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Zaregistrován
7. 10. 2011
nerva81: toto je to pekné na tom zbieraní že človek nikdy nevie načo narazí, takýto materiál sa málo vidí a objavuje trebars aj na burzách, toto je top v zbierkách a ešte ked to je ucelené ako dobový dokument, mam podobne veci.
Zaregistrován
26. 7. 2007
mat taky komplet to si priam pyta zverejnit ho. tusim na idnes bolo zopar clankov o vojakoch r-u, cechoch co bojovali, padli (zdrhli) do zajatia a sa vratili do ceskoslovenska uz a zas isli bojovat na slovensko...🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
7. 10. 2011
janči áno sú to pekné dokumenty......
Zaregistrován
13. 5. 2013
Já tu mám dnes několik pohlednic,které vás možná zaujmou,tak jako mě.První pohled-tak k tomu bych mohl rovnou napsat povídku.Vsugeroval jsem si,že ho psal americký voják své válečné známé do Plzně.Trochu mě mate ta perfektně česky napsaná adresa.Ale Mike není moc typické jméno u nás.Pak německý popis pohlednice není zaškrtán.V té době každý Čech tak většinou činil,stejně jako to dělali Němci s českými opisy když nás zabírali.A razítko je též zajímavé,stejně tak na dalším pohledu Kowel(Ukrajina).A tu modrou známku-Feldpost mám jen na tomto pohledu.Mám ho myslím z časů když jsem dával dohromady sbírku pohlednic dle pana Haška,jak ty jména měst a vesnic uváděl ve svém Švejkovi.Byla by to nádherná sbírka,ale vzdal jsem to.Další pohled mám po pánovi,který byl při dělení Koreje-jako pozorovatel nebo tak něco.Tam mě mate ,že známky nemají štempl a pak kde je adresa?Kolega tvrdil,že to šlo přes ambasádu,ale stejně,proč by tam tedy lepil známky?
Stejný hlavolam u pohlednic německého školního spolku.Tam známky jsou jen vylepené a jedna je tuším jen nějaká na podporu spolku.Ty známky nebyly nejspíš ani připustěné do poštovního provozu.Proto si myslím,že je to jen taková dekorace.Pak tu mám japonské pohledy se známkou vpředu(1x Čína?).Netuším zda příjemci byli esperantisté,ale jeden má razítko,které mně připomíná radisty-potvrzení spojení?tTaké mě mate ,že pohledy mají (některé)známky a to oražené ,však text a adresa nikde.Stejně jako dva nádherné kolorované francouzské pohledy vytištěné v Anglii.Ale pozor!Tam dárce pohled cenzuroval.Text i adresu vymazal.Takže fantasie u takových pohlednic krásně pracuje,ale znát fakta ,tak to vůbec neškodí!
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2011
pekne pohladničky, aj tie čínske sú zaujímavé.
Zaregistrován
9. 3. 2010
Tak síce to do tejto témy moc nepatrí, ale "pochválim sa" 😞
V dnešnej 281. aukcii (skončila pred 15 minútami) sa mi podarila len jedna pohľadnica a to som dával 9 limitov. Síce som sa snažil dávať "rozumné" limity, ale aj tak ...😞
Zúčastnili ste sa niekto? Prípadne, ako ste dopadli?
Zaregistrován
26. 7. 2007
nie, nezvysoval som ti ceny zbytocne
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
7. 10. 2011
to kde si dražil?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.