Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#361 - 28. 8. 2016, 14:19
To tvoje zatracovane razitko niekedy robi často z tuctovej karty doslova lahodku.Položka 6440. https://siegelauctions.com/lots.php?year=2010&sale_no=997&page_no=71

S týmto sa plne stotožňujem. Pekne napísané.

Zadná (adresná) strana pohľadnice je jej neoddeliteľnou súčasťou a podľa môjho názoru je chybou ju podceňovať, alebo v prípade niektorých zberateľov úplne ignorovať.

Ten kto tak robí mi pripomína niektorých „filatelistov“ (tie úvodzovky majú svoje opodstatnenie) ktorý hovoria:

Ja nezbieram lep, ja zbieram známky!

Tak ako zadná strana známky je jej neoddeliteľnou súčasťou a zohráva veľkú rolu v jej zberateľskej, trhovej, alebo katalógovej hodnote, tak aj v prípade pohľadníc ju netreba podceňovať a prikladať jej význam, ktorý jej náleží.

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#362 - 28. 8. 2016, 14:36

aby razitko, ci peciatka robili z tuctovej karty, pohladnice, listu lahodku tak najprv musime vediet co znamena, kedy sa pouzivalo, preco sa pouzivalo atd.😉

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#363 - 28. 8. 2016, 15:01

Nikto Ti nebráni bádať, pátrať, študovať, vyhľadávať informácie ...

"Nebohý" (v dobrom slova zmysle) Dracek by Ti napísal - # 1806 😉

tomos

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2011

#364 - 28. 8. 2016, 15:43

. Každá pohľadnica je niečím zaujímavá pre niekoho viacej a pre niekoho menej. Badame čelí život a každý zberateľ raz dúfa že nájde jak sa povie ľudovo zlatý poklad.A učíme sa celí život po niektorý😀

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#365 - 28. 8. 2016, 15:49
. Každá pohľadnica je niečím zaujímavá pre niekoho viacej a pre niekoho menej. Badame čelí život a každý zberateľ raz dúfa že nájde jak sa povie ľudovo zlatý poklad.A učíme sa celí život po niektorý😀

tomos - s týmto tiež nemám najmenší problém a s vyššie napísaným súhlasím.

tomos

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2011

#366 - 28. 8. 2016, 16:00

Brett: ja sa nechcem s nikým hádať zbieram veci roky poznám borcov čo majú iné zbierky za niekoľko mega. Každého niečo iné zaujíma jasné že všetko jeto aj o tom aké máš znalosti atd,potom aký máš kapitál na zveľaďovanie svojej zbierky.

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#367 - 28. 8. 2016, 16:38

brett - skoda reci, kludne si mysli ze je to politicky vazen😃

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#368 - 28. 8. 2016, 17:21

Janko, keď ja si neporadím ... ja mám tú pohľadnicu svojim spôsobom moc rád. Nejak mi priľnula k srdcu 😉 Stále platí to čo som napísal na konci svojho príspevku # 319.

PS: Neboj, aj Teba mám rád 😉 . A nehľadaj za tým žiadnu iróniu, alebo niečo podobné.

paully

Uživatel

Zaregistrován
13. 5. 2013

#369 - 29. 8. 2016, 11:32

Znám sběratele,který zásadně zadní stranu nečte.Bere to jako narušení soukromí.Myslím si,že je to hloupost a řekl jsem mu to.Ale nepřesvědčil.
Mě naopak text vždy nesmírně zajímá.Podařilo se mně dokonce sehnat pohledy,které byly psány mým rodičům a to ještě před válkou!S naprosto cizích zdrojů!A protože mám rád historii,objevil jsem již i poštu mnoha známých lidí.Nebo šlechtická pošta,také zajímavé.
Jinak jsem začínal jako kluk samozřejmně obrázky.Čím vzdálenější země,tím větší radost.Až daleko později jsem se začínal zajímat kdo pohlednici vyrobil a jak,kdo ji napsal atd.Výhodu má vždy sběratel pohlednic,který se vyzná i ve filatelii,poštovní historii.Ne každý to zvládne.Já třeba moc ne.Známky jsem sbíral také jako kluk,ale nikdy jsem tomu naplno nepropadl.Jsem takový poučený laik.A filatelie potřebuje velké znalosti.
Jinak každý sběratel je tak trochu,jak psal pan Hrabal,,pábitel".Což jste nikdy neslyšeli historky typu-co jsem vše měl,mohl mít,jak to bylo levné,zadarmo,všude se to válelo apod.Lecos sice je pravda,ale více toho vyprávění je upraveno.A pokud si u nějakého předmětu představujeme,domýšlíme jeho osud,původ,tak to není přece nic špatného.Buďte rádi,že fantazie pracuje.Jeden starožitník v Krumlově mně jednou vyprávěl,že velmi dobří zákazníci jsou Američané,ale musí jim vždy k předmětu který se jim líbí,naservírovat i příběh.Oni sice ví,že si nejspíš vymýšlí(určitě) ,ale bez příběhu by to nekoupili!A protože holt nemají tu fantazii,to pábitelství v krvi,tak potom mohou ten jeho příběh použít doma pro své známé.A předmět tak rázem získá na ceně.

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#370 - 29. 8. 2016, 16:05

paully – tento Tvoj posledný príspevok je pre mňa to "rozširovanie obzorov", o ktorom si hovoril nedávno v jednom z Tvojich príspevkov. Rád si prečítam, ako zberateľstvo vnímajú iný zberatelia a aký postoj a pohľad majú. Ďakujem.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.