tomos

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2011

#331 - 25. 8. 2016, 21:57

jano: a čo ty nedáš sem nejaku peknú Seredskú.....

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#332 - 25. 8. 2016, 22:10

uz mi ju zhanas rok skoro😃

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#333 - 25. 8. 2016, 22:53

jano7B9 napsal/a:

brett - nejak som to nepochopil🙂 tu pohladnicu pisal nejaky vezen z bane ci co?

Myslím, že si to pochopil správne 😉

jano7B9 napsal/a:

brett - a to je tvoja rodina ked to vies ?

Tak sme si teraz 1:1 🙂 Včul som zase ja nepochopil Tvoje otázky😉

Kto má byť moja rodina?
Odosielateľ?
Adresát?
Ten kto vykonal cenzúru tej pohľadnice a podpísal sa?

A nakoniec, čo viem, alebo mám vedieť?

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#334 - 25. 8. 2016, 23:05

no chcem sa dozvediet ako si prisiel na to, ze tu pohladnicu pisal nejaky politicky vezen, vazen co pracoval v bani.... len preto ze je tam razitko cenzurovane? to mali len v handlovej take razitko?
lebo ako citam tak citam tvoj prispevok tak nechapem

... Som tu deň a noc ...

tomos

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2011

#335 - 25. 8. 2016, 23:08

jano: ked nechce pustiť ale neboj pár vecí mam odložených pre teba.....

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#336 - 26. 8. 2016, 14:35

jano7B9 napsal/a:

no chcem sa dozvediet ako si prisiel na to, ze tu pohladnicu pisal nejaky politicky vezen, vazen co pracoval v bani.... len preto ze je tam razitko cenzurovane? to mali len v handlovej take razitko?
lebo ako citam tak citam tvoj prispevok tak nechapem

No na otázku či mali len v Handlovej také razítko (cenzurovane) Ti žiaľ odpovedať neviem. Musíš sa spýtať niekoho, kto sa týmto veciam venuje podrobnejšie. Ale ja si myslím, že je dosť pravdepodobné, že ho okrem Handlovej používali aj niekde inde 😉
Ale na základe toho, že pohľadnica bola napísaná a tiež odoslaná z Handlovej ho tam podľa môjho skromného názoru používali.
Ak máš pochybnosti o tom, že tú pohľadnicu písal niekto iný, ako pol. väzeň čo pracoval v Handlovskej bani, tak napíš ako to vidíš Ty (aké sú možnosti) a ja si Tvoj názor rád prečítam.

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#337 - 26. 8. 2016, 18:18

ked ti poviem , ze to pisal autobusar z prievidze tak to bude rovnako silny argument ako ked tvrdis ze to pisal politicky vazen z bane handlova.
ja som myslel ze si nasiel meno odosielatela v nejakom zozname, alebo to mas od niekoho z prvej ruky ked to tvrdis, resp. si k tomu napisal taky pribeh 🙂

... Som tu deň a noc ...

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#338 - 26. 8. 2016, 19:50

jano7B9 napsal/a:

ked ti poviem , ze to pisal autobusar z prievidze tak to bude rovnako silny argument ako ked tvrdis ze to pisal politicky vazen z bane handlova.

Autobusár z Prieviedze ??? To prečo by preboha niekto cenzuroval pohľadnicu čo odoslal autobusár z Prievidze ??? 😲 Aký by mal kto (aká inštitúcia) na to dôvod ??? 😲

jano7B9 napsal/a:

ja som myslel ze si nasiel meno odosielatela v nejakom zozname, alebo to mas od niekoho z prvej ruky ked to tvrdis,

1. Pravdepodobne si nepozorne čítal môj príspevok # 319 – jasne tam píšem – citujem:
Pri dnešných možnostiach internetu by sa asi dalo zistiť viac a možno by som na viacero z mojich otázok dostal odpovede, ale chcem to ??? Skôr nie ! Potom by to už nebolo ono ...
Z toho myslím jasne vyplýva, že po mene odosielateľa som nepátral
2. Ja netvrdím, že to písal politický väzeň (nikoho o tom nepresviedčam). To že to písal pol. väzeň je môj názor (ku ktorému som dospel na základe viacerých indícii) a nikomu ho nevnucujem.

jano7B9 napsal/a:

resp. si k tomu napisal taky pribeh 🙂

Neviem o akom príbehu píšeš. Príbeh by bol, ak by som po živote odosielateľa pátral, niečo sa dozvedel a potom to tu napísal. Ale ja som sa JASNE vyjadril, že som po ňom nepátral. To snáď vyplýva z toho, že si kladiem sám pre seba tých "tisíc otázok" (rečníckych) na ktoré odpovede nečakám. (netúžim po nich). Je ťažké pochopiť, že tá pohľadnica mi stačí tak ako je a že mi vyhovuje, keď určité veci zostanú zahalené rúškom tajomstva ???

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#339 - 26. 8. 2016, 20:26

ake indicie? razitko cenzura a odosielacia posta handlova? nepripadaju ti tie indicie velmi slabe na robenie zaverov , aj ked teda len pre seba, ze to pisal politicky vazen?
a kto by daval razitko cenzura na pohladnicu kde nieje co cenzurovat a dokonca odosielatel posiela srdecne pozdravy? aka institucia? ako by sa politicky vazen dostal k pohladnici?
ano pre mna to jenezmyselne a tazke pochopit , ze určité veci zostanú zahalené rúškom tajomstva hlavne ked si myslim ze nieco je nieco a pritom to tak ani nemusi byt😉 bud si to potvrdim alebo sam seba nepresviecam o nejakom pribehu🙂

... Som tu deň a noc ...

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#340 - 26. 8. 2016, 20:40

Janko, už pred napísaním môjho posledného príspevku som uvažoval, či vôbec reagovať a viesť ďalšiu debatu ohľadom tej pohľadnice ...
Tvoj posledný príspevok a hlavne otázky z Tvojho posledného príspevku (tie, čo citujem nižšie) ma presvedčili o tom, aby som to vzdal ... Takže VZDÁVAM SA! 😉

jano7B9 napsal/a:

... a kto by daval razitko cenzura na pohladnicu kde nieje co cenzurovat a dokonca odosielatel posiela srdecne pozdravy? aka institucia? ako by sa politicky vazen dostal k pohladnici?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.