Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
26. 7. 2007
brett - nejak som to nepochopil🙂 tu pohladnicu pisal nejaky vezen z bane ci co?
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
13. 5. 2013
jano7B9-Vzhledem k tomu razítku,,cenzurováno",tak nejspíš ano.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Je tam napísané Lednické Rovne.Čo by tam tí vojaci robili to neviem.Asi v sklárňach.😃 Túto si určite nevidel.Ak myslíš niekde na burze,alebo v aukcii...Táto je celý čas doma.Nie u mňa,ale dá sa povedať,že v rodine.Viem na koho ukazuje tá šípka.Možno to nie sú Led.Rovne,neviem kto to písal.Opýtam sa.
Aj na tejto je ten istý vojak.Tá je prešlá.Odskočil som do Wikipédie a je to asi Szaszváros v Rumunsku,ak som to dobre prečítal a pochopil.😉
Fotky pošlem "sólo",keď použijem citovať,vybehne na mňa vždy forpsi.🙄
-s-
Zaregistrován
23. 11. 2015
obr.
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
Ano,pohledy kde někoho známe,je to náš předek apod.to jsou ty pravé citovky,ozdoba každé sbírky.Já jsem bohužel podobně zajímavý pohled ztratil a mám jen sken,který mě poskytl starosta Orlíka nad Vltavou,dříve Starého Sedla.Je na něm můj otec ze samopalem za ním stojí v uniformě francouzského??(nejsem znalec)legionáře kníže Schwarzenberg.Dále vlastním pohled Žďákova,kde by teoreticky mohl být též otec,učil se naproti ve mlýně mlynářem.Byl až fanatický rybář a toto bylo jeho oblíbené místo,které jako mnoho krásných míst skončilo na dně Orlické přehrady.Takže pokud narazím na pohled Starého Sedla,Žďákova a nemám ho,nikdy ho nenechám ležet.
Obrázky:
Zaregistrován
26. 7. 2007
este som nevidel pohladnicu, kde pisatel pise adresatovi - pozri tu som ja, ma nahodou odfotili v meste...🙂
... Som tu deň a noc ...
Zaregistrován
9. 3. 2010
jano7B9 napsal/a:
brett - nejak som to nepochopil🙂 tu pohladnicu pisal nejaky vezen z bane ci co?
Myslím, že si to pochopil správne 😉
paully - sú to určite pre Teba zaujímavé pohľadnice a verím, že tá strata musela veľmi bolieť. Prajem Ti, aby sa Ti v budúcnosti tú pohľadnicu podarilo do zbierky získať.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Citovka je ten správny výraz.U mňa to platí doslovne.Pohľadníc mám len pár,s blízkymi príbuznými žiadnu.Fotiek mám hromady,nemôžem to vyhodiť....A ešte pár výstrižkov z novín.Nedávno som si otvoril otcov pamätník a dostal som sa k takým malým fotkám z jeho prvého pôsobiska,vo veku keď ešte ani netušil,že budeme s bráchom existovať.😃 A ktorý už ani ja dáááávno nemám.(Vek)Tak som sa na to díval,rozmýšľal o všeličom....naskakovali mi zimomriavky,štípali ma oči.😳 Asi som "mäkkýš" a to už som dávno dospelý...😃
Má tam aj obrázok (novinový) z vojenčiny,nôtil vo "Vítězná křídla".Pred hodne rokmi sme sa za pomerne smutných okolností stretli s p.B.O.Ríznerovou,ktorá vystúpenia tohoto súboru moderovala.Okrem iného,samozrejme.Stačí sa pozrieť na malý výstrižok z novín a už to v mozgu lieta...To isté spustí aj pohľadnica.😉
Ja som si nedávno pofotil mesto,v ktorom momentálne žijem z tých miest,z ktorých boli robené zábery na starých pohľadniciach(približne),orezal,nafarbil na čb a porovnával.Sranda.
Dám sem toho speváka,aj keď to nie je pohľadnica.
Ozi!Všimli ste si koľko príspevkov tu pribudlo,keď som tu siedmeho do toho pichol?
Zimný spánok začne až keď poklesnú teploty a uhorková sezóna neospravedlňuje.😁
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
26. 7. 2007
brett - a to je tvoja rodina ked to vies ?
... Som tu deň a noc ...
Zaregistrován
7. 10. 2011
stani: zle som sa asi vyjadril podobný záber som videl, ale máte všetci pekné zábery.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.