Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
24. 2. 2009
Tak to je opravdu zajímavá. Je škoda, že některé památky takto dopadají. Je to zřejmě nedostatkem úcty k dobám minulým....
Zaregistrován
20. 4. 2009
Musím s tebou souhlasit. Dříve tam také vedla stezka a domnívám se, že lidi chodili do lesa více (sběr bylin, dřeva), anebo navštěvovali sousední vesnice, chodili do zaměstnání. A nikoho nikdy nenapadlo, vzít nůž a rýt do pískovcové skály své iniciály jména, psát tam "Ahoj, píčo" apod. Dneska tam vede turistická značka a je to hrůza. Dokonce místní skauti si tam hráli a pěkně to tam zničili a to si říkají skauti. Foglar se asi obrací v hrobě. Jinak pohlednici jsem koupil na eBay za 1500 Kč a jsem na ní náležitě hrdý. Jen jednou se za 10 let, co pohlednice tohoto typu sbírám, objevila na Aukru a prodala se za 1199 Kč.
Zaregistrován
26. 7. 2007
R-i-k-i-t-a-n napsal/a:
Musím s tebou souhlasit. Dříve tam také vedla stezka a domnívám se, že lidi chodili do lesa více (sběr bylin, dřeva), anebo navštěvovali sousední vesnice, chodili do zaměstnání. A nikoho nikdy nenapadlo, vzít nůž a rýt do pískovcové skály své iniciály jména, psát tam "Ahoj, píčo" a pod
inak uz rimania boli grafitaci 😁 len dnes vie viac ludi citat a pisat tak sa nam zda , ze je toho vela 😋
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
13. 5. 2013
Toho Štéfánika jsem nedávno kdesi zahlédl v prodeji.
Had na skále je fakt pěkný.A tady bych si dovolil trochu odbočit.A to k té ceně pohlednice.Vždy mě pobaví,když někdo přinese pohledy a chce přesně určit cenu!Proboha z čeho se ta cena určuje a jak?Já bych třeba za toho hada ty peníze nedal a kdybych pohled měl a prodal ho za 300 kč jsem více než spokojen-kupující ale jistě více..A to jen z toho důvodu,že neznám ,,lepší"kousky z tamní oblasti.Ale jsou pohledy Plzně,kde se bez váhání platí stejné ceny ,nebo i vyšší.A ty zase znám já(a spousta jiných).Už kolikrát mě při prodeji nějaký pohled svou cenou velice překvapil a naopak!Některé atraktivní pohledy vypadají draze,ale jsou neprodejné.Pokud se jich zachovalo hodně,cena není vysoká.
U některých pohlednic jsem ale váhal zaplatit vysokou cenu a pohled jsem třeba už nikdy neviděl.Což však platí i naopak.Drahý pohled se leckdy dá koupit za velmi dobrou cenu.Jo,je to kolikrát těžké rozhodování!
Zaregistrován
24. 2. 2009
Jo paully, to máš pravdu. U pohlednice je spektrum ohodnocení opravdu široké. Nejen poptávka, ale i region, citové vazby na určitou oblast, množství vydaných pohlednic a hlavně dokumentaristika - hrají své🙂. Já osobně si u pohlednic místopisu cením právě zachycený moment minulého času 🙂
Petr.
Zaregistrován
26. 7. 2007
este horsie je, ked natrafite na cloveka, ktory to nezbiera, prisiel k tomu ako slepe kura k zrnu, nevyzna sa v tom , ale ked prejavite zaujem tak to nechce predat ani za svet. pritom je mu to nanic...😃
mozte ponukat aj nerealnu sumu a nie a nie.on by zarobil a vy by ste doplnili zbierku o pekny kus ale nie😃
na infarkt...
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
24. 2. 2009
Také znám a stalo se mi🙂
Zaregistrován
13. 5. 2013
Prezentuji velmi hledanou plzeňskou pohlednici u které existuje více variant,ty však bohužel a ještě jednou bohužel,nemohu nabídnout.Pouze jednu.Máte podobnouve své sbírce?
A další pohled je zajímavý zmetek.Pohled je vyroben v Mnichově a na první dojem se jeví skutečně jako Plzeň.Koupil jsem ho na burze v Praze a to honem ,honem aby mě nikdo nepředběhl.Viděl jsem nápis Pilsen a Apotheke-ta skutečně v Plzni dodnes na podobném místě je a chńap,pohled byl můj!Až doma jsem zjistil,že to je nějaké jiné město.Nevíte jaké?Na srovnání posílám skutečný pohled Plzně,výřez náměstí ,které jsem zamněnil s koupeným pohledem.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
jano7B9 napsal/a:
inak uz rimania boli grafitaci 😁 len dnes vie viac ludi citat a pisat tak sa nam zda , ze je toho vela 😋
Viz třeba rytiny v Přemyslovském paláci v Olomouci.
Na druhou stranu, dřív ty grafity měly cosi vyjadřovat, nebo to byl aspoň podpis, nebo byly v upomínku, ne jako dnes když kdejaký pič** má zkrátka nutkavou potřebu cokoliv počmárat klikihákem, klidně i fresku na stropě kostela, kdyby měl tu příležitost. (A Rus by to roztřílet mašinkvérem.)
Zaregistrován
11. 3. 2009
paully napsal/a:
Nevíte jaké?
Je to Děčín. Ta budova s malými věžičkami na štítu, to je radnice.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.