Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
6. 2. 2009
Nemyslím si, že by mohli dovoliť vydávať súkromne známky s označením námornej vojenskej pošty.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
19. 4. 2014
tomos -tak ako piše smith samozrejme oficialna znamka polnej pošty ale nie hociaka.Špecialna znamka polnej pošty určena na prepravu pošty ponorkami ,vydana v marci 1945.
Obrázky:
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
7. 10. 2011
Zase som o niečo múdrejší podľa mňa cena takéhoto zberatelskeho materiálu nebude lacná 😀
Zaregistrován
19. 4. 2014
pauly -dobra poznamka,datum 8.5.1945 je obzvlašt zaujimavy.Na prvy pohlad nemožne,razitko polnej pošty s takymto datumom,ved vieme že 7.5.bola podpisana kapitulacia a už par dni predtym vlastne obsadene cele Nemecko.Lenže nie všade.Tato karta je poslana z poloostrova Hel v Gnanskom zalive ,kadial prešla fronta už v marci a cela 31.pešia divizia tu ostala obklučena o odrezana od zvyšku armady.Informacie nie su ani v archivoch jednoznačne ale piše sa že tu ostalo 20-30 tisic vojakov.Bolo rozhodnute že evakuacia a zasobovanie je možne len po mori a preto boli vytvorene aj tieto špecialne znamky na prepravu pošty ponorkami.Znamky su bez zubkovania ,bez lepu a su vytlačene na papier určeny na vyrobu map.Kedže cele zasobovanie aj transport pošty prebiehal až do 8.5. 1945 hladinovymi plavidlami nebolo potrebne využit tieto znamky na dopravu pošty ponorkami.Napriek tomu sa však niekolko desiatok tychto znamok realne doručilo polnou poštou.Kompletne zachovane celistvosti sa daju odhadnut asi jednocifernym čislom.Armada sa na poloostove Hel vzdala Rusom 9.5.1945.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
13. 5. 2013
Ten pohled je opravdu zajímavější pro filatelisty.Ta oražená známka je v tomto případě asi cennější jak neprošlá.Cenu tipuji v několika stovkách(euro).Ale rád si přečtu fundovanější názor.Dalo by se zjistit podle razítka,která ponorka kartu převážela?.Jsem sice sběratel všeho co se mně líbí a co si mohu pořídit,známky jsem ale sbíral jen jako kluk-ještě je mám schované.Jsou to takové ty hodně barevné se zvířátky a kytičkami a bylo to už hodně dávno.
Zaregistrován
13. 5. 2013
m1234-Já jsem Váš poslední příspěvek neviděl,když jsem psal ten svůj.Na sbírání právě mám rád to získávání informací a vy jste jich vypustil skutečně hodně!Musím se tedy opravit.Ten pohled je zajímavý nejen pro filokartisty a známkaře,ale pro každého kdo se zajímá o historii.A toto rozhodně zajímavá historie je.Vyhrabal jsem ze sbírky 3 pohledy,které do té kategorie též trochu patří.První pohled je možná unikát,nevím o nikom kdo by ho též vlastnil.Vypadá to na privátní foto.Razítka polní pošty jen pohled doplňují.To další dva pohledy nejsou nijak vzácné,jsou to tzv.běhavky(je jich dost).Ale!! Osobně jsem je repatrioval,prodavač chtěl za každý dolar a děsně se divil,že jsem nesmlouval.Zaujal mě text a rovněž razítka polní pošty.Jen nevím,proč jedna pohlednice má známku a to známku USA.Domnívám se,že podobné záležitosti každou sbírku umocňují a dělají zajímavou.A pak není to takové bezduché strkání kartiček do alba,když se člověk snaží též vědět něco navíc!
Obrázky:
Zaregistrován
26. 7. 2007
M1234- pekny pribeh, je práva ťa pohľadnica?
Paully - tiež pekné, ,možno je tam ťa známka ako príplatok za air mail🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
13. 5. 2013
To mě též napadlo a asi to tak bude.
Zaregistrován
7. 10. 2011
Jano: o pravosti veci sa dá vždy diskutovať😀
Zaregistrován
19. 4. 2014
jano7B9 napsal/a:
M1234- pekny pribeh, je práva ťa pohľadnica?
Janko to nie je pribeh ale fakty a hodiny a hodiny prace a hladania.Prava je -vidiš niečo čo nie je v poriadku ?
mamabc1234@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.