Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
13. 5. 2013
Je pravda .že na každé burze má prodavač napsané ceny.Ale dají se vidět naprosto stejné kusy,ale ceny se velice různí!Někdo chce stovku,jiný třeba 500!Takže nějaký katalog je o ničem.Napsaná cena na pohledu přece neurčuje jeho cenu.Ale poptávka ano.A ta se tvoří dle zájmu,emocí-znám to tam,mám k tomu vztah,na fotu je příbuzný,sbírám město a pohled jsem nikdy neviděl atd.To je ta Liebhaberpreis-cena z obliby?.Ostatně tak to prezentují třeba i katalogy u vzácnějších mincí .Většinou sběratel již ví,která pohlednice se moc nevidí a je proto dražší,ale i tady lze koupit levně i draho.Prostě koho natrefíte.Cena pohlednice s Tisem(jak mě nezajímá) rozhodně není rovná nule a není po smrti.Ten pojem ale asi nechápu-kvalita?.Je to jednoznačně dokument své doby,sběratelé tohoto časového období by jistě do sbírky zařadili tuto pohlednici i v horší kvalitě-určitě jich nebude moc.A pohled je z území Slovenska,což je daleko lepší než pohled třeba zmiňovaného Führera v Mnichově.
Zaregistrován
13. 5. 2013
Brett-počítám,že těch prošlých pohlednic z akty skutečně moc nebude.Přestože té erotiky bylo též dost,lidé se určitě více styděli.Zajímavé počtení je zde.Já to četl přes překladač,anglicky moc neumím.
http://www.helmut-schmidt-online.de/Boudoir-Cards/bc-french-postcards.html
Zaregistrován
26. 7. 2007
Prečo po smrti? Nájdu sa v zbierkach aj oveľa horšie kusy. Toto je taký obyčajný priemerný stav, tuctový...
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
13. 5. 2013
Ještě k tomu proč jsou prošlé erotické pohledy z konce 19 století a počátku 20.století vzácné.Wilkipedia praví,že tyto pohledy se poštou neposílaly,byl na to někde zákaz.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Francouzská_pohlednice
Zaregistrován
23. 11. 2015
Aspoň to tu trochaa nažilo.😉
Stav je možno predsmrtný,ale na to sa v prípade keď je niečoho málo až tak nehľadí,čo viem z mnohých debát tu na fóre..Ja samozrejme netuším koľko ich je,ale názor paullyho sa mi "zamlouvá".Náklad nemusel byť vysoký,niečo sa zničilo,stratilo.Určite existujú,len sa možno nikdy nenájdu.Tisíce ich nebudú.Veď ak ju niekto (aj z nečlenov fóra-čitateľov je tu určite dosť) videl,alebo má,nech sa ozve.Pokecáme.Zrovnávať Tisa a Hitlera asi celkom nejde.Tak ako nejde zrovnávať Slovensko a Nemecko.Tam je tiež rozdiel ako napr.medzi kolibríkom a kondorom.😁
-s-
Zaregistrován
9. 3. 2010
Ahoj paully.
Ďakujem za odkazy (linky). Čo sa týka tých rôznych zákazov poštovej prepravy týchto pohľadníc s erotickou tematikou som vedel a pre to som aj v mojom predošlom príspevku napísal, že je dosť vzácne natrafiť na takúto pohľadnicu prešlú poštou. Ak sa aj nejaké nájdu (veľmi ojedinele), tak sú to podľa môjho názoru väčšinou pohľadnice s poštovou pečiatkou "z ochoty". Alebo niekto skúšal a aj napriek tým rôznym zákazom sa dostali na pošte do "správnych rúk" a nejakému tomu % z tých odoslaných sa podarilo poštou prejsť 😉
Zaregistrován
7. 10. 2011
Ahoj janči, tie fotky Tisu idú od 10-20€.Ale závislí to aj od záberu a tak ďalej .
Zaregistrován
19. 4. 2014
Myslim že ozaj zaujimava poštova karta použita ako polna pošta.Vyfrankovana a opečiatkovana dátumovou pečiatkou polnej pošty.Rad si prečitam aj vaš nazor na cenu tejto karty.
Obrázky:
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
13. 5. 2013
No,to datum je zajímavé.Že ta pohlednice vůbec došla.
Zaregistrován
7. 10. 2011
Podľa môjho názoru jeto zaujímavá pohľadnica aj s filatelistickeho hľadiska ťa známka to bolo nejaké súkromné vydanie?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.