Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
18. 4. 2020
Deutscher - kreuzer und panzer - kriegsschiffe Kaiser-klasse 😀 krasa co 🧜♂️👍
Obrázky:
Zaregistrován
18. 4. 2020
DEUTSCHER -PANZERKREUZER der Kaiserliche Marine 🇩🇪🚢
1/ S.M.S .Victoria Luise .(1898-1918) Grosse kreuzer klasse Victoria ( besatzung 477-527 Mann)👨✈️
2/ S.M.S .GNEISENAU ( 1 S.V. 1906) Grosse Kreuzer klasse- scharnhorst ( 764-890 Mann)
3/ S.M.S. Kaiser Wilhelm der Grosse (1901 ) typ Linienschiff ( 39 offizier+612 Mann)
4/ S.M.S. ROON , Grosse Kreuzer (1906) klasse Roon - besatzung 633 Mann
5/ S.M.S HERTHA ,Panzerkreuzer ( 1898-1919) klasse Victotia besatzung (477-689 Mann)
6 / S.M.S HANSA ,Grosse kreuzer (1899-1919) 477-684 Mann
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
Tom H-díky,to je perfektní !Je vidět,že ty razítka máte nastudované.
Docela by mě zajímalo,jak dlouho by trvalo dnes,kdyby pohlednice absolvovala stejnou trasu. Kdo by asi vyhrál.Tehdejší a nebo dnešní pošťáci?
Zaregistrován
13. 5. 2013
Donnovan-krásné lodičky,to máte pravdu!Viděl jsem jednou sbírku lodí a sběratel preferoval pohledy,které měly lodní razítka.Byla to úžasná sbírka.Ostatně každá námětová sbírka zaujme.Ať už to jsou letadla,vrtulníky,cyklistické,bunkry a jaké vás ještě jen napadnou.Každá taková sbírka udělá radost a o tom má sbírání být !
Zaregistrován
19. 4. 2014
Donnovan,pekne .Jeden moj znamy ma na temu lodsva za RU krasny exponat.Najlepšie su prave tie s lodnymi pečiatkami.
http://www.exponet.info/exhibit.php?exhibit_ID=305&lng=CZ
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
30. 8. 2007
Nejsem si jistý, jestli to mám nastudované až tak dobře: Psal jsem o poštovně na Sněžce, protože jsem vždycky v souvislosti se Sněžkou slýchal jen o poštovně. Ovšem podle razítka by nemělo jít o poštovnu, ale o "plnokrevnou" poštu - poštovna by měla jen jedno- nebo dvouřádkové razítko, většinou gumové, a nerazítkovala by přímo známky. Takže nevím...
Zato u odpovědi na závěrečnou otázku jsem si docela jistý: Loni mi kamarád poslal 21. prosince z pošty Olomouc 8 přání k Vánocům. Použil známku "A", na obálce bylo i červené razítko "D+1". Pošta Olomouc 9 (vzdálená od "osmičky" asi 1 km) mi zásilku doručila letos na Tři krále. Na omluvu pošty nutno uvést, že kamarád špatně napsal číslo domu, takže mě doručovatelka napřed hledala asi o 60 m jinde.
Zaregistrován
18. 4. 2020
Zdravim zde posilam zajimavou orig.foto- pohlednici a mozna se dozvime neco zajimaveho vice 😁 Feldpost - foto ,Ein Feselballon, nevim bohuzel o jakou udalost se zde jedna? Ale asi poslano od ucastnika letu ?( cas+ datum+ autogram) a Adresat ?? No treba nekdo vi vice 😃
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
To je taky moc pěkný a zajímavý pohled !Jedná se o upoutaný balon,který byl ukotven lanem na jednom místě. Nebyl určen přímo na létání,spíše sloužil jako pozorovací .
Zaregistrován
18. 4. 2020
Zdravim Paully ,diky za reakci a info , jo ten adresat je pan Eduard Cetnicky strazny.....kdyz to tak popisujete tak asi odesilatel byl nekdo kdo tu udalost pozoroval z povzdali asi? 😁
Zaregistrován
19. 4. 2014
Ano je to vypuštanie pozorovacieho balona.Asistuje 30-40 vojakov ktory pridržaju lana.Balon služil na pozorovanie nepriatelskych zoskupeni a hlavne na navigovanie delostrelecstva,S kvalitnym dalekohladom bola s neho viditelnost aj 20 km.Bol však velmi lahkym terčom pre letecstvo,preto ho pri leteckom utoku bolo treba velmi rychlo stiahnut dolu .Pre tuto potrebu služil velky navijak s lanom na ktorom bol balon ukotveny.
mamabc1234@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.