Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
18. 4. 2020
Trochu z historie orig, foto-pohlednice vyprava cechoslovaku v Riminy roku 1926
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
A co je to za lidi a jaká událost? To víte? Turisté to nejspíš nebudou. Lidé ze zdravotnictví-ty bílé pláště ?
Zaregistrován
18. 4. 2020
Zdravim Paully no druha str je bohuzel prazdna abych byl 100% ,ale osobne to Tipuji na zajezd zdravotni skoly na Riminy , podle napisu na budovach v pozadi Cecoslovacca- Medico ale nevim uplne jiste?
Obrázky:
Zaregistrován
18. 4. 2020
Jinak par lidi dospelich tam v pozadi bile plaste maji !.pokud dobre vidim👍😂
Zaregistrován
18. 4. 2020
Zde jeste jedna krasna pohlednice 1913 Klattau/ Klatovy ,, nadherny text kolik Sevcü na tom svete ..............😀👢
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
Tak toto bych tipnul jako cechovní pohled ,k nějaké významné události.Skoro se nabízí svatba.Ale ty banknotky jsou dobrý i dnes a to kdykoliv.
Zaregistrován
18. 4. 2020
Org, foto- pohlednice obsazeni Trince (Trzyniec) polskymi vojaky 4.10.1938 dokonce dopisnice vylepena a orazitkovana polskym razitkem/ asi z ochoty/ ceskoslovenkymi a polskymi znamkami spolecne ✌😀 zajimave jen skoda ze neprosle postou
Obrázky:
Zaregistrován
13. 5. 2013
Podařilo se mně sehnat pohlednici,která mě na první pohled zaujala.Nejen zajímavým námětem,ale svojí frankaturou.Rakouská a německá známka společně + ty Krakonošovo známky(nějaké kupony ?).Domnívám se,že pohlednice byla při příležitosti 25.výročí založení Krkonošského spolku odeslána přímo ze Sněžky-razítko tam je. Možná mě to nějaký filatelista osvětlí.
Obrázky:
Zaregistrován
30. 8. 2007
Čtyři "známky" Rübezahls Reich jsou skutečně jen nálepky vydané Krkonošským spolkem a z hlediska poštovní přepravy nemají žádnou funkci. Stejně tak razírko, kterým jsou orazítkované první tři z těchto "známek". Zcela vpravo je pak jednohaléřová rakouská známka s razítkem rakouské poštovny (Schneekoppe Böhmen). Jedná se o tzv. razítko z ochoty - rakouská pošta následně pohlednici nepřepravovala. (Pokud ano, poštovné by činilo 5 h.) Teprve dole vylepená pětifeniková známka s razítkem německé poštovny (Schneekoppe Preuss) znamená převzetí do poštovní přepravy. Pohlednice došla za 2 dny do Meseritz (dnes Międzyrzecz v Lubušském vojvodství v Polsku). Tam ovšem odesilatel nebyl zastižen a pohlednice putovala dál - nejprve do Mariánských Lázní, kam dorazila následující den (viz razítko Marienbad), a pak konečně zpět do Německa do Schandau (dnes Bad Schandau - hraniční přechod u českých hranic proti Hřensku) - viz poznámka Schandau p(oste) r(estante). Tam došla podle příchozího razítka za další 2 dny.
Zaregistrován
30. 8. 2007
Když jsem v předchozím příspěvku napsal "odesilatel", myslel jsem samozřejmě adresáta - snad to je z kontextu zřejmé, jen pro pořádek opravuji a omlouvám se za chybu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.