Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
23. 11. 2015
paully možno myslíš totu...🙂
Dal Jano v súťaži II,príspevok #33.
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
26. 7. 2007
tomos - a de to je ? tie kopce si nejak neviem premietnut ktore miesto to je...
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
19. 4. 2014
Zaregistrován
7. 10. 2011
paully: v našej dedine bolo dosť rozsiahle poľnohospodárstvo, mlyn ani neviem kto vlastnil musel by som zapátrať v obecnom archíve aj tam sa chystám, ešte bol jeden záber na mlyn s roku 1943 neviem kde skončil ten záber, čo som pozeral kroniky našej obce sú tam len zápisy okolo roku 1950, lebo chcem vydať knihu, kalendár som už vydal, naša obec má bohatú historiu, s našej obci pochádzajú trebars: Jozef Pospíšil, Ján Simonovič, Imrich Polakovič,Bernard Brázdil, ako aj naši uznávaný majstri keramiky r.Polakovičovci,Sklenárovci. Prvá zmienka o obci je s roku 1113 kde sme patrili zoborskému opátstvu. A tak dál.... Moja babka mi furt spomína rôzne príhody, u nás boli aj dosť bohaté sedlácke rodiny ku jednej som aj chodil ako malí chalan. Proste naša obec má bohatú minulosť.....
Zaregistrován
7. 10. 2011
stani: to je hlohovec
janči: presne neviem určiť lebo koryto Váhu sa tam dosť zmenilo, ale malo by to byť ako sa Dudváh spája s korytom Váhu smerom na Varašúr.
Zaregistrován
26. 7. 2007
m1234- ale nehovor😃 ved ja viem.
tomos : predpokladam ze ten mlyn je na siladickej strane takze tie kopce su na mojej strane. a kedze to tam mam prechodene hore dole ked chodim na plynak tak mi to tam jednoducho nesedi.😉
takze zisti presne de to je :p
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
23. 11. 2015
Ja viem tomos,to je Janova fotka..ten Hlohovec.
A nie je to náhodou to isté? Myslím tie Siladice a Hlohovec-mlyny...Alebo ich tam bolo toľko? Na každom kilometri? 😋
-s-
Zaregistrován
7. 10. 2011
stani neboli ich moc.... štýl stavby mlynov bol jednoduchý a všetky vypadali podobne, jasne že je na siladickej strane jano a ty takto vrázdiš ja sa chystám už roky niečo prezrieť a plynák velmi dobre poznám aj okolie ved som tam vyrastal, len družstevníci staršne zničili koryto váhu ako aj prírodu kvôli tažbe štrku ale to vieš určite ked tade chodíš...., janči a viem kde sú aj kamenné kolesá s toho mlyna....
Zaregistrován
23. 11. 2015
A ja ani neviem,čo je plynak..😉
-s-
Zaregistrován
19. 4. 2014
jano7B9 napsal/a:
tomos : predpokladam ze ten mlyn je na siladickej strane takze tie kopce su na mojej strane. a kedze to tam mam prechodene hore dole ked chodim na plynak tak mi to tam jednoducho nesedi.😉
takze zisti presne de to je :p
Je to fotene z miesta niekde pri železničnom moste z Leopoldovskej strany.Určite nie zo strany Siladic.Koryto sa sice uplne zmenilo ale zamok nie.A iba z pohladu od železničneho mostu vidiet vežu na priečeli a odskok na fasade v pravo od veže.
mamabc1234@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.