Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
23. 11. 2015
Ja som to po odkazoch od Brett tak aj pochopil.V poslednej vete to píšem.
"U mně dobrý",,,🙂
Ja som si všimol,že každé BA razítko je iné.A posielané sú prakticky v rovnakom čase.Z inej pošty? Alebo mali pošty v BA taký široký sortiment pečiatok?
Raz razítko,raz pečiatka.Gramatika vyriešená..😋
-s-
Zaregistrován
2. 6. 2014
Ospravedlňujem sa všetkým za to, že som sem dal pohľadnice, ktoré nevlastním. Ale nedalo mi to ... Téma tejto sekcie je jasná: Máš zajímavou pohlednici? Pochlub se ! Tak ešte raz pardon ... Dúfam, že sa nehneváte ...
Zaregistrován
23. 11. 2015
To tu bolo už X-krát.Nem boj...🙂
-s-
Zaregistrován
23. 11. 2015
Ozaj! Čo si to nedal do "všeličo na a o pohľadniciach"..Tam sa toho zmestí..
-s-
Zaregistrován
13. 5. 2013
Ale pánové,nebuďte jak ti politici(nechci vás urážet!!).Utíkám k PC,protože na TV ještě dlouho budou řešit volby a já trpím vyšším tlakem,tak proč si to ještě zhoršovat,že?
Představím můj ,,vzpomínkový pohled",který jsem včera vydražil a udělal si tak velkou radost.Pan Škoda,nevlastnil jen strojírenský podnik,ale nechal si postavit různé objekty,pro uspokojení potřeb,nejenom svých zaměstnanců.No, a na pohledu je objekt pekárny a konzumu.Pekařům jsme rádi jako kluci chodili pro pivo,protože za odměnu jsme dostali chlebovou točenku,velkoryse osolenou,okmínovanou,voňavou a báječnou.No,jen si vzpomenu a mám v hubě slin jak psíci pana Pavlova!Na ulici před pekárnou jsme hráli kopanou a když jednou za hodinu projelo auto,tak jsme byli děsně naštvaný!Dnes by to byl jasný pokus o sebevraždu.A do toho konzumu jsem také chodil,protože jen tam prodavačka nalila mléko do bandasky.Na konvi měla odměrky a tak byla možnost zakoupit jakékoliv množství opravdového mléka.A pak,na pultě byly skleněné válce plné fialkového cukroví,malin,kávových zrníček,atlasek,mejdlíček-ty sem moc rád neměl,ale to ostatní cukroví bylo báječné.A některé druhy se nechaly koupit jen tam a hlavně to nebylo drahé.I za korunu se již nechalo nakoupit a podělit kamarády.
Myslím si,že takový ,,vzpomínkový"pohled má každý sběratel a snad by se nikdo nezlobil,kdyby se tady s nějakým příběhem občas nějaký objevil.
Obrázky:
Zaregistrován
14. 4. 2010
Tomos vdaka za ochotu.
V poslednej dobe sa „prplem“ s druhou vlakovou postou v Tatrach. Premavala na trati Poprad –Strbske Pleso.
Aj ked to nesuvisi priamo s pohladnicami, chcel by som touto cestou poprosit o pomoc pri doplnovani udajov. Zaujimaju ma peciatky z tejto posty. Prikladam na ukazku peciatky z tejto vlakovej posty. Su zname peciatky z opacnym smerom.
Zaroven budem povdacny za akukolvek informaciu o ludoch ktori pracovali na kdekolvek na vlakovej poste. Tieto informacie su akoby zakliate a ludi co mohli byt cinny v tejto profesii je uz velmi malo.
Este raz, vdaka vopred vsetkym za ochotu pomoct.
Obrázky:
Zaregistrován
9. 3. 2010
Nikto aktívne nereaguje na paullyho výzvu a nepridal žiadnu reklamnú pohľadnicu. Ja mám jednu, čo by pri prižmúrení očka mohla spadať do tejto kategóreie 😉. Nechám to posúdenie iných. Ak nebudeme moc prísny, tak ju ako aj naznačuje popis na nej môžeme považovať za reklamu na cigánsku kapelu ( ZIGÁNY – ZENEKAR ) 😎 .
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2011
brett parádny záber cigánov je málo vidieť ......
Zaregistrován
6. 2. 2009
Veľmi častý motív novozámockých pohľadníc z čias RU a prvej republiky je cigánska kapela na železničnej stanici.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.