Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
5. 2. 2017, 20:48

229,12€ + 18% = 270,36€
paully - je to celkom hľadaný (zbieraný) región, čo sa týka miestopisu (takže zaujímavá pohľadnica pre zberateľov tohoto regiónu). Za druhé zaujímavá pohľadnica pre zberateľov hradov a zámkov. Ja osobne za tých pár rokov, čo sa zaujímam o pohľadnice Uhrovca ju vidím prvý krát ...
Áno máš pravdu, že by bola "atraktívnejšia" prešlá poštou so známkou, krásnou pečiatkou, krásnym písmom, zaujímavým textom, zaujímavým adresátom ... Ale to by potom bola asi drahšia 😋
PS: Okrem A. Dubčeka je to rodná dedina aj Ľ. Štúra.

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

Vytvořeno:
5. 2. 2017, 22:53

pekna cena. taku budem platit len raz, ked sa objavi ta prava😃 a jednu mam este drahsiu.
inak k tejto pohladnici uhrovca sa hodi este privlastok - secesna🙂

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
6. 2. 2017, 04:03

Raz skončíš na tých rožkoch...Ak je tvoja.😋
-s-

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
6. 2. 2017, 07:39

Jano si dělá trochu legraci,ale já už bohužel viděl bohužel několik dražších pohlednic,které nebyly pravé.Dokonce byly vyrobené z dobového vrstveného papíru,který se prý nechá sehnat ve Vídni.Falšuje se dnes ledacos,tak proč ne pohlednice,že?Někteří Němci,se kterými jsem měnil pohledy,neprošlé vůbec nebrali.Což byla někdy v mých očích paranoia,protože to byly všechno originály.
U nás se před lety rovněž prodávaly velmi drahé pohledy,většinou se jednalo třeba o zaniklé osady v pohraničí.Tam se těch pohlednic zachovalo skutečně velmi málo.Němci byli odsunuti,přišli noví osadníci,nebo armáda a vše papírového co mohlo hořet,tak většinou skončilo.Někdy i s baráky.Pár kousků pohlednic se podařilo navrátit většinou z Německa,nebo Rakouska a ty jsou pak drahé..No a na Slovensku,bych to viděl tak,že ti obyčejní lidé moc poštu nezatěžovali.Stálo to peníze,leckdy možná neuměli ani psát,tak proč by posílali nějaké drahé obrázky.Když už,tak dopis.Tam se textu vešlo víc.Nebo je to jinak?

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
6. 2. 2017, 12:57

paully - na konci Tvojho príspevku si položil otázku - citujem

Nebo je to jinak?

Ak mám odpovedať, tak k tomu Tvojmu príspevku nemám výhrady a osobne ďakujem, že si túto "háklivú" tému trochu popísal.
Zaujímavý článok napísal aj Tom H
Kus za pět korun, aneb o dvou úlovcích z jedné burzy

tomos

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2011

Vytvořeno:
6. 2. 2017, 15:20

Ako každý má iný uhol pohľadu, jasné že sú zberatelia ktorý dajú aj takéto peniaze za takýto záber ak ho chcie mať vo zbierke a má na to prachy!

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
6. 2. 2017, 16:49

Ten článek od Toma jsem si přečetl-hezky napsané,také rád zkoumám ,co vlastně obrázek,někdy i text hlásá.Přiznám se,že mně by jméno vedoucího toho pěveckého souboru neřeklo nic,ale určitě bych se na to též podíval na netu.Myslím,že by to měla být ta pravá podstata filokartie..Že pohledy koupil za 5 Kč mu věřím,občas se zadaří.Ale pokud opravdu něco chci,co mojí sbírku obohatí a mám k tomu vztah,jsem ochoten zaplatit i více.Jsou kousky které se za 5 Kč prostě nekoupí,nebo jen s velkou nepravděpodobností..

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

Vytvořeno:
6. 2. 2017, 17:43

Tiež som sa stretol S jednym falzom ... A som zvedavý kde narazim na original. Pretože na prednej strane bol text🙂
A ešte K tej cene - každé mesto má pohľadnice za pár korún, potom za stovky. Pár za malé tisíce A ešte menej za vyššie tisíce A nejaký poriadny spek za viac ako desinku..

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

tomos

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2011

Vytvořeno:
6. 2. 2017, 18:12

Tak falzumov je veľa ako aj ohľafom litofrafií som počul že sa robia kvalitné repliky, je inšie ak je ten daný pohľad aj prejdený poštov....

tomos

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2011

Vytvořeno:
8. 2. 2017, 12:02

Niečo som zohnal.... mam toho viacej len sa mi to nechcelo skenovať.....😃

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.