Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
stani - čo sa týka pohľadníc s natlačenou známkou (celinové pohľadnice), tak tie si "prisvojujú" filatelisti. Sú katalogizované a nie je problém zistiť o nich presné informácie - "čo, kde, kedy, ako, prečo, koľko ..."
Podrobnejšie informácie sa dajú nájsť napríklad v katalógu Pofis - Československé celiny 1918-1992, alebo Filatelistické state4 - Československé pohľadnice s natlačenou známkou 1950-1963 (Vydal ZSF Bratislava 1983).
PS: Tá tvoja posledná pohľadnica čo si sem pridal, tak to je - "zneužitie právomoci ..." 😎
Ja som to našiel len v tom odkaze v príspevku vyššie.Zatiaľ.Len včera som si všimol,že to mám. Ale kvôli tomu katalógy zháňať nebudem,to napíšem úprimne.(1 kus 🙄 ) Buď mi niekto napíše,čo to €znamená,alebo skonám sprostý.😃
Zneužitie je úplne jasné.Ale známku už nekúpila pani poštárka,šibalka..Doniesla to asi osobne,tak ju neobviníme.😃
Dokonca viacnásobné zneužitie.Potom zneužila vnučka babky mňa,alebo tak nejako....a doteraz u mňa býva.🙄
Anča.Už som ju spomínal..😁
Ešte riešim jeden €hlavolam,dám to sem dnes,sám si to nepotvrdím,ani nevyvrátim.Dôvody sú jasné.Nerozumiem tomu,len viem (článok od Tom H),že to existuje.
-s-
stani napsal/a:
Dám sem jednu,kde zneužitie právomoci je zrejmé,ale to len tak pre zábavu.Ona pohľadnica je prešlá,ale len v tom zmysle,že poštárka PREŠLA z dediny do dediny a babke pohľadnicu doniesla.Keď už nie so známkou,tak aspoň s razítkom,aby to malo šmrnc a babka mala radosť.Tie dediny sú skoro spojené,nemala to ďaleko.😃 Ale ten pravopis....
Viem,kto bola tá babka.Mama mojej svokry.😲
Obrázky:
No, neřekl bych, že zneužití pravomoci. Pošťačka zkrátka roznášela i své soukromé pozdravy a přání a dokonce si je orazítkovala. Nevidím v tom problém. Ale do dneška jsem netušil, že existuje dědina Mestečko.
Pro zajímavost: Kedy sa na Slovensku vrátí slovo SVÄTÝ do názvů měst?
Takhle, povolení krátkých adres, to dává větší smysl. Na dopisech jsou "dlouhé" adresy v podstatě dodnes, když má někdo široký rukopis, a doprava se cpe hlavně kvůli nálepkám a PSČ.😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.