Vlastní opravování chyb by bylo velmi přínosné, ale ještě více by se mě zamlouvalo publikování určitých témat z více směrů, kdy by ho pojalo více autorů a každý s jiným akcentem na jiné hledisko.
Chyby se objevují a objevovat se budou. Stačí se například podívat do Huszára, nebo Herinka a dalších. Problémem je skutečnost, že takto široce pojatá díla nemohou autoři samostatně zvládnout a spousta chyb je naprosto přirozeným vyústěním tohoto faktu. Bohužel se citují a citovat se budou i v budoucnosti, i když je spousta informací založena na chybách jejich předchůdců, které tito autoři nekontrolovali.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Mě se to třeba líbí... ta mince má dobový závěs. Ve své podstatě v tom nevidím se sběratelského hlediska nic špatného. Mince jako šperky se nosily od nepaměti a mince s pěkným nepoškozeným dobovým závěsem a ve slušném stavu se vidí málo kdy.
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Bohužel ze sběrateslkého hlediska závěsem mince vážně utrpěla, protože není upevněn pouze za hranu, ale zasahuje do plochy mince.
Bohužel i jako šperk nemá valnou hodnotu.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Když se podíváme na obrázky níže, vidíme na prvním zprzněnou prasárnu, která výrazně ubírá na kráse, ale např. na druhém obrázku mi to vůbec nevadí.
Jako asi máš pravdu, ale já to beru celkově z hlediska historie a historické hodnoty. Stějně jako má historickou hodnotu samotná mince, tak má i stejnou historickou hodnotu stejná mince s ouškem. Ale asi jsem ovlivněný tím, že sbírám také mince jako šperky😃
No jen jsem chtěl poukázat na to, že pro mě konkrétně to prostě cenu má, jak historickou, tak i numismatickou a nevidím v oušku důvod výrazného snižnování ceny. Ale v pohodě, mě to nevadí, alespoň se dá ještě sbírat něco, za co člověk dneska neplatí nesmyslně vysoké částky🙂
Obrázky:
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Dobrý večer dostal sa mi do rúk tento XV kreutzer Márie v letopočte som si všimol prerazenie letopočtu ale len koncového čísla 9 na 8 vysvetlenie nepoznám. Bežne sa prerážalo o ročníky vyššie a nie nižšie 🙄 pridávam aj fotky s webu na porovnanie su to ročníky 1748 a 1749. Minca s rokom 1749 zodpovedá minci mojej opi-sovo a tak ibaže je tam tá 8. Za prípadné názory a vysvetlenia ďakujem 😉
Obrázky:
zlatak ešte ma len niekde čaká
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.