Moderátoři: Akir, smith, ikanek, regula_jan, Pavel_III
Zaregistrován
23. 3. 2009
Zaregistrován
12. 6. 2012
Jo, ten. Možno dostati na aukcích ... Když se domluvíš, třeba na burze, s nějakým Maďarem, tak ti ho určitě sežene. Já ho mám koupený taky tímto stylem.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Díky za rady. "Když se domluvíš s nějakým Maďarem..." mi zní skoro jako dobrý vtip. Dneska už toho nechám.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
No, na burzách se vyskytuje partyja (partija?🙂) Maďarů z Levic a s těma se domluvíš! A s některýma obchodníkama taky. I s Bodorem se domluvíš, on je z Pětikostelí a něco zná srbochorvatsky. Taky dělal (nebo furt dělá) archiváře nebo tak něco. A Szillárd umí anglicky, myslím že celkem slušně (což mi nepomůže).
Zaregistrován
23. 3. 2009
Ty dvě poslední známky mají špatná razítka. Kdyby tam byl ale horní půlkruh, tak bych to ani nepoznal. Ach jo.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Zajímavé jsou svitkové známky. Tiskly se od sedmdesátých let v Lipsku (NDR), stejně jako první dvojice československých svitkových známek z té doby. Od archových známek tištěných v Budapešti je odlišuje jemnější zoubkování. Při výrobě vycházeli nejspíš ze stejné fotografické předlohy, přesto jsou vidět i malé rozdíly v obraze známek.
[
[
Zaregistrován
23. 3. 2009
K té knize A magyar bélyegek kézikönyve se asi v dohledné době nedostanu. Nejvíc mě zajímá výplatní série z roku 1963/64 s motivem dopravy a spojů. Můžeš mi prosím tě vypsat, jaké zásadní varianty se u ní rozlišují? Stačilo by mi jen například takto: "Rozeznávají se varianty papíru, průsvitky, zoubkování, odstíny." To abych věděl, jak moc po té knize toužit.
Zaregistrován
23. 2. 2009
Pokud se nepletu, tento katalog či příručka je k půjčení ve svazové knihovně SČF.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Zaregistrován
21. 7. 2007
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.