Moderátoři: Akir, smith, ikanek, regula_jan, Pavel_III
Zaregistrován
23. 3. 2009
Teď ti bez té známky s VI zbude neúplná série. Nebo si ji můžou rozebrat námětáři. První pootočená hvězdička je také dost zdeformovaná. Těch zelených asi vytiskli ohromné množství. Dvacet fillérů se myslím lepilo na pohlednici.
Zaregistrován
12. 6. 2012
No, kdybych ty známky moc nechtěl, furt se dají vylepit!! Ale i na obyčejnou čumkartu to je zoufale málo.🙂 Většina těch známek je ale od té série, co už jsem měl, drobně odlišná (nepatrně jiný odstín - zabarvení), takže není důvod se jich zbrkle zbavovat. A třeba časem koupím jinou sérii s jinou VI a pak budu mít jednu kompletní k prodeji.😉
Zaregistrován
23. 3. 2009
Co to je za divné razítko, na kterém je místo názvu města napsáno asi MAGYAR POSTA?
Obrázky:
Zaregistrován
23. 3. 2009
Nejenže maďaři píšou datum v opačném pořadí, tady mají navíc den otočený vzhůru nohama.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Převrácený datum je pěkný, ale to s Magyar posta, to nevím, v tom se nevyznám. Buď by to mohla být nějaká autopošta, či něco obdobného, nebo je to extra razítko pro filatelisty. Ale je to jen můj dohad, třeba bude vědět někdo jiný. Monografii na razítka by to chtělo.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Dnes mi k sérii z 1951 přibyla 10 f Szombathely, myslím že menšího rozměru. Má ale takové válečkové razítko, kterým asi znehodnocovali přebytečné zásoby výplatních a doplatních známek k prodeji sběratelům, tak v tomhle stavu to vůbec žádná vzácnost nebude.
Jednu věc ještě nevím, jestli i ty známky menšího rozměru mohou mít průsvitku s protáhlými špičatými hvězdami?
Zaregistrován
12. 6. 2012
Menší by průsvitku XII (větší hvězdy) mít neměly. Tak praví katalog. A menší hvězdy na stojato by měly mít jen hodnoty 10 f, 40 f, 50 f, 80 f, 1 Ft, 2 Ft a 4 Ft malého formátu, u ostatních hledat netřeba. U druhého vydání (od 1953) mají malé hvězdy nastojato jen hodnoty 30, 40, 50 a 60 f.
Zaregistrován
12. 6. 2012
A když už jsem měl ten katalog v ruce, jsem se podíval jaký má záznam hvězdička se VI na této známce. Známka jako taková má 2 body (to je v bodech jako u nás svého času), známka s VI 15 bodů (lhostejno jestli nahoru nebo dolů), kdyby to bylo IV (poloha se posuzuje z líce!!) bylo by to 60 bodů.
Ten Néstadion má 6 bodů s VI 100 bodů(!!) a s IV (to je ta moja) 120 bodů.
Ta známka UPU má (řekněme že je s okrajem, i když ohnutým a že VI je na známce - ta moja je tak napůl) 250 bodů, s VI 400 b a s IV (ta moja) 700 bodů!!
Čili, oplatí se hledat.😉
Zaregistrován
12. 6. 2012
To rekreační středisko (abych nezapomněl) má 1,60 b, 16 b a 30 b (ta moja).
Zaregistrován
23. 3. 2009
Hledat a sbírat bodíky. Všechny tvoje hvězdy mají při pohledu z rubu VI a z líce IV, které mají být vzácnější, není to divné?
Díky za vysvětlení k průsvitkám na budovách. Na stojato mám 40 a 50 f malý formát, to souhlasí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.