Zaregistrován
15. 5. 2009
Kolik je ovšem cena ve volném prodeji ? Poslední dobou jsem to nezjiš´toval, ale není úplně nejnižší a poštovné + čas věnovaný pořízení k tomu. A to je prodejní cena ve volném prodeji Národního muzea příznivě ovlivněna tím, že je zde ČNS jako stěžejní velkoodběratel.
Zaregistrován
23. 11. 2011
No nevím, na našich schůzkách v HK se pravidelně dvakrát měsíčně schází kolem 40-50 lidí, organizujeme si malé aukce, přednášky. Kde jinde se mohou členové setkat s našimi předními numismatiky než tady. Přednášel nám prakticky každý, kdo v numismatice znamená, tedy za posledních padesát let. Máme hezký sál v příjemné restauraci, obchoduje se na stolech a pak posedíme a většinou začne "chlubírna". Rukama mě tady prošly i mince, které hodně lidí zná jen z literatury. Pravidelně se všeho účastní i třeba Zdeněk Nechanický, takže si rádi vyslechneme jeho vzpomínky a příběhy. Pořádáme i společné výlety a zájezdy za numismatickými památkami a tak jsou teprve prima večery. Třeba poslední čtyř denní akce v Českém Krasu s bydlením v Žebráku byla super. To co se tam všechno večer probere se tady nikde člověk nedočte.
Tady se Vám něco takového na netu nepodaří. Virtuální svět je něco jiného. Přál bych Tenzorovi aby měl možnost si něco takového někdy vyzkoušet....
Zaregistrován
17. 3. 2012
achjo, škodaže HK je tak daleko. šlo by se účastnit aspoň těch "výjezdních" zážitků?
Zaregistrován
12. 1. 2010
petr1596: Ale já přece nejsem jen na netu, já se scházím se sběrateli a numismatiky při různých akcích🙂 Na druhé straně o ČNS jsem slyšel různé povzdechy od více lidí, že je tam zájem hlavně o modernu - novodobé pamětní mince, v lepším případě FJI, ale asi se bude dost lišit pobočka od pobočky...
Zaregistrován
23. 11. 2011
Ahoj Voloďo, výlety se dělají jen pro členy, protože jsou z poloviny dotované pobočkou, i proto jsou asi tak oblíbené. Nicméně pokud někde jsme, tak nás třeba večer navštěvují sběratelé z okolí a účastní se "společenských večírků".
Jinak je jasné, že jsou v čns i lidé z dob minulých, kdy to byla "výběrová organizace" a leckdy dochází ke generačním a jiným střetům. Občas se někdo snaží z pobočky udělat soukromou firmu a dojit /někde se to i povedlo/. To je ale asi všude. Jinak scházení se sběrateli je fajn, vždycky se třeba pobavíme na aukcích, minulá aurea byla prima, co tam je ta jídelna...
Zaregistrován
17. 3. 2012
Ahoj Petře, díky za info. Já jsem (doufám pořád) členem v Brně. Rád bych se nicméně setkával víc a i jezdil na víc numismatických akcí. Bohužel je trošku problém i s tím, aby člověk mého věku zapadl🙂
ale ono se to asi samo zanedlouho vyřeší, páč času už moc nazbyt nebude.
Zaregistrován
23. 11. 2011
Jinak zvu na naší únorovou aukci, je v neděli a v sobotu máme v restauraci Springfeeld /kde se tradičně scházíme/ prohlídku materiálu a také tam posedíme...Kdo je z dál může si v HK vzít nocleh, pár lidí to tak dělá.
Myslím že nadcházející aukce bude z těch lepších. Máme i zamřížovaného lva.
/protože úplně stejného mám ve sbírce tak to netajím.../
Zaregistrován
6. 7. 2009
Díval jsem se že letos plánujete i několik zajímavých přednášek, mají na ně přístup i členové jiných poboček?
Zaregistrován
23. 11. 2011
Samozřejmě, na všechny schůzky mají přístup všichni členové čns z celé republiky i zahraničí a potěší nás i návštěvy ostatních, pokud se ohlasí přes někoho koho známe nebo je člen čns.
Na výroční schůzi v březnu bude přednáška Dr. Polanského z Nár. muzea o Hradeckém denárovém nálezu z poč. 70. let /těsně před uzávěrkou připravované publikace/.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Díky za příznivou zprávu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.