Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
12. 1. 2010
jv64: diky za vysvetleni, myslel jsem si, ze to bude zacatek razby, pripadne jeji konec a ze se to realne muselo razit aspon tyden, coz jsem nejspis trefil🙂
Zaregistrován
6. 7. 2009
Jenom malé doplnění. Údaje o tom že registra werková jsou vlastně "zápisníky týdenní" a poskytují "obraz týdenní agendy v minci" jsou uvedeny v Památky archeologické a místopisné r.XII z roku 1884, a to v článku E.Lemingera: O českém mincovnictví za krále Vladislava II.
Tento a navazující článek - O mincování v Kutné Hoře za krále Ludvíka - je možné volně shlédnout zde (str.37 a 49):
http://www.cms-kh.cz/sites/default/files/books/leminger-stara_kutna_hora_3.pdf
Zaregistrován
14. 3. 2008
http://is.bivs.cz/th/6521/bivs_b/Razba_stribrnych_minci_v_Kutne_Hore_a_v_Jachymove_zaverecna_verze.txt
nesouvisí to přímo s ludvíkem ale je to zajímavý.jestli to nebude souviset s tématem tak to klidně vymažte.
Zaregistrován
15. 7. 2007
jeste sem to necetl, ale dovolim si dat lepsi format:
Zaregistrován
15. 7. 2007
jen prvni postreh - citovani internetovych zdroju otresne (jak muze nekdo citovat dokument ze sve plochy proboha?!). Celkove prace s prameny je nedostatecna (jestli k pokryti tematu staci odcitovat 2x Vorla, 1x Petrane a 5 dalsich tak bych se divil), ale na strane druhe na soucasnou bakalarku je to jinak celkem pekne. no treba k tomu nekdo neco dodate, ja ted nemam cas to cist, takze jsem si pouze zalozil na "manana".
Zaregistrován
6. 11. 2010
Ne moc kvalitní kompilace, studentka si téma nejspíš vybrala proto, že je i pro laika zajímavé a zpracovatelsky schůdné (mohla si třeba vybrat nějaké šťavnaté téma typu: Monitorování úrovně hospodaření klienta banky s cílem minimalizace rizika). Přitom se na základě stylu práce domnívám, že tématu a historickým souvislostem spíše nerozumí než rozumí a s drtivou většinou faktů a reálií se seznámila až psaním této bakalářky. Nalezneme tam věty i zcela nesmyslné, kde je patrno že byly opsány bezmyšlenkovitě, viz str. 11, kap. 2.1: "České mince, které nechává Václav II. razit před rokem 1300 je považován střední brakteát s vyobrazením orlice s korunovanou lidskou hlavou (tzv. harpyje). Jsou ražené z kvalitního stříbra ve velkém množství koncem 13. století."
Jsou zde dokonce pasáže, které nejsou téměř vůbec ozdrojovány a moc bych se divil, kdyby to byly vlastní myšlenky a znalosti dotyčné studentky. (Kde je hranice mezi kompilací a plagiátorstvím?)
Ale na druhou stranu.. Na soukromou školu typu Bankovní institut to asi není tak hrozné, četl jsem i jiné, naprosto katastrofální bakalářské práce o celkovém rozsahu 32 stran (od titulní strany k pramenům!), polovina práce mimo téma, otřesná forma a styl, plno gramatických chyb a vedoucí práce v posudku, světe div se, doporučil práci k obhajobě. Bohužel si už nepamatuju o jakou školu a obor šlo..
Zaregistrován
15. 7. 2007
a o tom mluvim, presne tak. o jakou? to je jedno. dnes o jakoukoliv. kdo zna z druhe strany, vi, jaky je tlak z "vedeni". ale to uz by bylo mimo tema.
Zaregistrován
20. 8. 2007
zde odkazovanou bakalařskou práci jsem ještě nečetl
ale pročetl jsem si předcházející zdejší dnešní příspěvky a zdá se, že se opět máme na co těšit - prima
Zaregistrován
28. 6. 2008
..ježkovy oči, když to tak čtu, tak si říkám, zaplať pán bůh že tohle už mám dávno za sebou (diplomku), na druhou stranu vzpomeňte si, když jste něco psali vy a přiznejte se, kdo jste byl dokonalý?
No, vraťme se raději zpět k Ludvíkovi, ne? ... 😃
Zaregistrován
15. 7. 2007
rad bych poprosil ochotne majitele PG Ludvika (pouze kutnohorskych razeb) o spolupraci na vyzkumu tykajiciho se techto grosu. predmetem vyzkumu je fotodokumentace a provedeni prisne nedestruktivnich analyz. dana zalezitost vyzaduje kratkodobe zapujceni mince. dalsi podrobnosti emailem v mem profilu. predem dekuji za ochotu a projevenou duveru.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.