Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#81 - 25. 1. 2014, 13:46

jv64: diky za vysvetleni, myslel jsem si, ze to bude zacatek razby, pripadne jeji konec a ze se to realne muselo razit aspon tyden, coz jsem nejspis trefil🙂

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#82 - 25. 1. 2014, 15:55

Jenom malé doplnění. Údaje o tom že registra werková jsou vlastně "zápisníky týdenní" a poskytují "obraz týdenní agendy v minci" jsou uvedeny v Památky archeologické a místopisné r.XII z roku 1884, a to v článku E.Lemingera: O českém mincovnictví za krále Vladislava II.
Tento a navazující článek - O mincování v Kutné Hoře za krále Ludvíka - je možné volně shlédnout zde (str.37 a 49):
http://www.cms-kh.cz/sites/default/files/books/leminger-stara_kutna_hora_3.pdf

listopad

Uživatel

Zaregistrován
14. 3. 2008

#83 - 25. 1. 2014, 18:49

http://is.bivs.cz/th/6521/bivs_b/Razba_stribrnych_minci_v_Kutne_Hore_a_v_Jachymove_zaverecna_verze.txt
nesouvisí to přímo s ludvíkem ale je to zajímavý.jestli to nebude souviset s tématem tak to klidně vymažte.

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#85 - 25. 1. 2014, 19:03

jen prvni postreh - citovani internetovych zdroju otresne (jak muze nekdo citovat dokument ze sve plochy proboha?!). Celkove prace s prameny je nedostatecna (jestli k pokryti tematu staci odcitovat 2x Vorla, 1x Petrane a 5 dalsich tak bych se divil), ale na strane druhe na soucasnou bakalarku je to jinak celkem pekne. no treba k tomu nekdo neco dodate, ja ted nemam cas to cist, takze jsem si pouze zalozil na "manana".

Hurley

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2010

#86 - 25. 1. 2014, 19:55

Ne moc kvalitní kompilace, studentka si téma nejspíš vybrala proto, že je i pro laika zajímavé a zpracovatelsky schůdné (mohla si třeba vybrat nějaké šťavnaté téma typu: Monitorování úrovně hospodaření klienta banky s cílem minimalizace rizika). Přitom se na základě stylu práce domnívám, že tématu a historickým souvislostem spíše nerozumí než rozumí a s drtivou většinou faktů a reálií se seznámila až psaním této bakalářky. Nalezneme tam věty i zcela nesmyslné, kde je patrno že byly opsány bezmyšlenkovitě, viz str. 11, kap. 2.1: "České mince, které nechává Václav II. razit před rokem 1300 je považován střední brakteát s vyobrazením orlice s korunovanou lidskou hlavou (tzv. harpyje). Jsou ražené z kvalitního stříbra ve velkém množství koncem 13. století."

Jsou zde dokonce pasáže, které nejsou téměř vůbec ozdrojovány a moc bych se divil, kdyby to byly vlastní myšlenky a znalosti dotyčné studentky. (Kde je hranice mezi kompilací a plagiátorstvím?)

Ale na druhou stranu.. Na soukromou školu typu Bankovní institut to asi není tak hrozné, četl jsem i jiné, naprosto katastrofální bakalářské práce o celkovém rozsahu 32 stran (od titulní strany k pramenům!), polovina práce mimo téma, otřesná forma a styl, plno gramatických chyb a vedoucí práce v posudku, světe div se, doporučil práci k obhajobě. Bohužel si už nepamatuju o jakou školu a obor šlo..

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#87 - 25. 1. 2014, 20:07
Ne moc kvalitní kompilace, studentka si téma nejspíš vybrala proto, že je i pro laika zajímavé a zpracovatelsky schůdné (mohla si třeba vybrat nějaké šťavnaté téma typu: Monitorování úrovně hospodaření klienta banky s cílem minimalizace rizika). Přitom se na základě stylu práce domnívám, že tématu a historickým souvislostem spíše nerozumí než rozumí a s drtivou většinou faktů a reálií se seznámila až psaním této bakalářky. Nalezneme tam věty i zcela nesmyslné, kde je patrno že byly opsány bezmyšlenkovitě, viz str. 11, kap. 2.1: "České mince, které nechává Václav II. razit před rokem 1300 je považován střední brakteát s vyobrazením orlice s korunovanou lidskou hlavou (tzv. harpyje). Jsou ražené z kvalitního stříbra ve velkém množství koncem 13. století." Jsou zde dokonce pasáže, které nejsou téměř vůbec ozdrojovány a moc bych se divil, kdyby to byly vlastní myšlenky a znalosti dotyčné studentky. (Kde je hranice mezi kompilací a plagiátorstvím?) Ale na druhou stranu.. Na soukromou školu typu Bankovní institut to asi není tak hrozné, četl jsem i jiné, naprosto katastrofální bakalářské práce o celkovém rozsahu 32 stran (od titulní strany k pramenům!), polovina práce mimo téma, otřesná forma a styl, plno gramatických chyb a vedoucí práce v posudku, světe div se, doporučil práci k obhajobě. Bohužel si už nepamatuju o jakou školu a obor šlo..

a o tom mluvim, presne tak. o jakou? to je jedno. dnes o jakoukoliv. kdo zna z druhe strany, vi, jaky je tlak z "vedeni". ale to uz by bylo mimo tema.

jacx

Moderátor

Zaregistrován
20. 8. 2007

#88 - 25. 1. 2014, 20:10

zde odkazovanou bakalařskou práci jsem ještě nečetl
ale pročetl jsem si předcházející zdejší dnešní příspěvky a zdá se, že se opět máme na co těšit - prima

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#89 - 26. 1. 2014, 15:53

..ježkovy oči, když to tak čtu, tak si říkám, zaplať pán bůh že tohle už mám dávno za sebou (diplomku), na druhou stranu vzpomeňte si, když jste něco psali vy a přiznejte se, kdo jste byl dokonalý?
No, vraťme se raději zpět k Ludvíkovi, ne? ... 😃

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#90 - 27. 1. 2015, 23:21

rad bych poprosil ochotne majitele PG Ludvika (pouze kutnohorskych razeb) o spolupraci na vyzkumu tykajiciho se techto grosu. predmetem vyzkumu je fotodokumentace a provedeni prisne nedestruktivnich analyz. dana zalezitost vyzaduje kratkodobe zapujceni mince. dalsi podrobnosti emailem v mem profilu. predem dekuji za ochotu a projevenou duveru.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.