B-H by logicky mal byť Budín, ktorý bol v rukách Habsburgovcov až do 8.septembra 1529, kedy ho znovu dobyli Osmani a bol odovzdaný Jánovi Zápoľskému. Viackrát som ale túto značku videl určenú ako kremnickú razbu komorského grófa Bernarda Beheima, no žiadnu literatúru som k tomu nevidel.
I-T by mala byť razba komorského grófa Jacoba Tornallyai a "I" by teoreticky mohla byť Bratislava (Istropolis). Znovu k tomu ale nič bližšie nemám. Možno niekto iný...
Razič bol zrejme prvý hipík, takže flower power vzniklo v Košiciach hneď po bitke pri Moháči.
Inak, skutočne veľmi pekná vecička, gratulujem.
Pre "A" a "V" bol evidentne použitý jeden punc. Zatiaľ som sa nedopátral k žiadnej slovenskej literatúre konkrétne k tomuto, možno je niečo po maďarsky.
Ja mám 2 tieto denáre. Jeden som tu už niekde prezentoval, druhý je pre mňa pomerne nepochopiteľnou chyborazbou. Medzi kvetinkami skrátka chýba "R" (pre pochybovačov: pozeral som cez mikroskop a skutočne tam nič nie je), takže sa zamýšľam, že akým systémom sa puncoval opis. 🙂
Záver z vyššie uvedeného: Východniari boli šalení už na konci stredoveku, ale zanechali nám takéto utešené vecičky.😃
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.