netreba sa omluvať - ved je to len debata - ja mám z týchto denárov viac ako 50 kusov a mám strašne veľa chybných razieb a razieb v oveľa horšej kvalite - fakt málokedy sa mi dostane do rúk perfektný kus - ked máte záujem, napíšte mi na mail a pošlem Vám scan mojich denárov
numizmatikagal@magnats.sk
Díky za cennou informaci a taky za vášnivou diskusi kolem ní. Přidávám jiný denár Ludvíka II. Jagelonského - rovněž z roku 1524, minc. zkratka L-W. Co mě však zaujalo, jsou dva trojlístky (alespoň mně tak připadají) po obou stranách erbu. Dotaz - jsou to skutečně trojlístky (anebo se to jenom zdá mně?) a jestli byl motiv torjlístku použit na ražbách s jiným letopočtem?
Obrázky:
Jan322 děkuji za informaci. Přidávám třetí denár Ludvíka, ročník 1526, se zkratkou K-P. Na první pohled to vypadá jako dvouráz u písmenka P, ačkoliv ostatní písmenka v textu jsou bez jakékoliv vady. Navíc jsem asi před měsícem viděl v jedné aukci stejnou minci se stejným "dvourázem" u písmenka P. Je to dvojité "P" chyboražba nebo to byl úmysl rytce?
Obrázky:
To bolo nedorozumenie, Honza myslel túto mincu, ktorú som dával ešte do starého vlákna.
Mal som veľké šťastie, tento stav sa vidí tak pri 1 z 500.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.