chtelo by to znat obsah stribra (tim nemyslim povrchove RFA - zde by navic vubec nemelo smysl, povrch je znicen nevhodnym cistenim, ktere navic nebylo uspesne), jak moc se lisi od beznych resp. deklarovaneho. pokud ne moc, tak je to spis napodobenina a ne falzum.
Obsah striebra bude pravdepodobne ako u oficiálnych ražieb, teda aspoň mi to tak pripadá podľa zvuku a celkového vzhľadu mince :-)
Neviem, ako boli mince čistené, ale vyzerajú v reále celkom dobre, fotil som to pod ostrým umelým svetlom, tak vystúpili všetky "vady".
Ako píšeš Oliver ide pravdepodobne o dobové napodobeniny, nie falzá, zle som sa vyjadril.
Každopádne v ruke mi tie mince prídu ako oficiálne ražby, len pri podrobnejšom pohľade ide o skomolené opisy.
z hlavy neznam ryzost techto minci (narizenou). zbytky medenky na povrchu vypovidaji o tom, ze z minci minimalne cast medi vykorodovala, takze relativni zastoupeni stribra bude vyssi, nez by odpovidalo puvodni ryzosti. nedestruktivni zjisteni aktualni ryzosti zadna ze soucasnych technik diky sve povrchovosti nezvlada (do jiste miry jen hydrostatika opirajici se o EDX nebo RFA), stejne tak ani ryzosti puvodni. muzeme se oprit o hmotnosti (i kdyz delat zavery z jednoho ci dvou kusu se zavazne neda). tudiz, jsou znamy prumerne hmotnosti a pripadne rozmery oficialnich razeb? a jak ve srovnani s nimi obstoji tyto?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.