Dnešná malá radosť - saracén od saracéna...😉 Minca nie je naozaj v ideálnom stave, ale saracéna s ľaliami (Pohl 89-3) ešte nemám, tak ma potešil. Tak som si dal k sebe výber saracénskych denárov podľa značiek, foto dávam nižšie. Stavy nie sú dobré (niektoré áno) ale s hrôzou som si všimol, že mi toho chýba brutálne veľa a hlavne stavy... stavyyy... 😕 😮 😋
Obrázky:
tak by sa patrilo keby i Saracen pridal par variant saracenov napr. male korunky, lalie, LS, koruna pod krizom, bodky, viac bodiek nalavo, kvietky, maly kriz s kratkymi ramenami, sekerovite ukoncenie kriza, bronzove falza saracenov, nepublikovane bodky so stonkami dole, ci bez znacky, nad ktorymi troni maly obolik
Obrázky:
Nebudujem zbierku, teda určite nie takú, ktorú by som mohol ukazovať veľkým fajnšmekrom na tomto fóre, určite chápeš... 😋 Ale nikdy som nepovedal, že si mincu nekúpim, ty sám dobre vieš že mince potrebujem ohľadom školy, či už gympla, alebo vyšky, občas sa mi stane, že si jednoducho niečo malé kúpim. Dávno sú však preč tie časy, keď som dával za mince veľké peniaze, pamätáš si tie časy keď som kupoval pražské groše a snažil sa vybudovať zbierku? 😲 To boli časy ty bláho... 🙄
lavy horny roh, take dve lizatka na palickach pod krizom, mam take aj na inych denaroch, ale su naopak a s malou gulkou na opacnom konci, no tuto znacku som nevidel ani v Pohlovi, ani Huszarovi
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.