Moderátoři: Archypov, facctory, smith

___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 20:55

No, pretože:

1. štatistika - 500 ks denárov je podľa štatisticky významná vzorka. Ja som ich videl pooodstatne menej ako Archy a na prvý pohľad som to tiež rozoznal. Skrátka ruka s jablkom nie je jediný rozoznávací znak.

2. štatistika - pri niekoľkoročnej niekoľkomiliónovej produkcii v "X" mincovniach je pravdepodobnosť, že sa pri zmene typu vyskytne takýto hybrid neporovnateľne vyššia ako že sa žiadny nevyskytne.

___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 21:09

Teraz ma napadlo...tiež mám v zbierke hybrid (kombinácia vzácneho a bežného typu), ale od iného panovníka. Rozoznávacie znaky tu sú zreteľné po chvíľke porovnávania aj tomu, kto v tom období nie je doma. Nechcem to tu ale dávať, lebo som ten bežný raz daroval a hneď aj zabudol, že ho nemám 🙄

Stredo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 9. 2009

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 21:54

V tomto som si zvykol verit tomu co napisu Archypov a Sigur, ale v tomto pripade by som slovo vzacny nahradil slovom zaujimavy ( cim sa nechcem vyjadrovat k pocetnosti jeho vyskytu ), ale jednoducho k tomu ze nemam pocit ze by to ako rarita extremne ovplyvnilo cenu mince, mam pocit ze na aukre by sa nic zaujimave nekonalo, mozno na Panonii s patricnym popisom. Vyjadrujem sa vsak len k jej cene.

Za mna gratulacia, minca je zaujimava

vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

Stredo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 9. 2009

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 22:01

Videl som niektore Mariine Hybridy, tam mi vsak kombinacia razidiel prisla viac ocividna

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 22:14

Vzácna minca to jednoznačne je, nehovorím čo sa týka financií, ale výskytu. Teda samozrejme je to zaujímavá minca, ale aj vzácna. V najväčšom depote týchto denárov zo Slovenska bol iba tento jeden exemplár. Bohužiaľ minca nie je moja a neviem u koho skončila, ja som si ju všimol len medzi fotografiami z nálezu, ešte to nemám celé spracované.

___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 22:18

Videl som niektore Mariine Hybridy, tam mi vsak kombinacia razidiel prisla viac ocividna

Hybrid ktorých typov si videl?

___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 22:32

Stredo napsal/a:

...ale jednoducho k tomu ze nemam pocit ze by to ako rarita extremne ovplyvnilo cenu mince, mam pocit ze na aukre by sa nic zaujimave nekonalo, mozno na Panonii s patricnym popisom. Vyjadrujem sa vsak len k jej cene.

...potom si slabo pozeral katalógy Pannonie a ponuku na nete. Napríklad tento sa predal v ten deň ako ho vystavili, aj napriek biednemu stavu:

http://katalogus.numismatics.hu/product_info.php/cPath/31_38_40/products_id/4731

H-575 (nehybrid) v peknom stave sa dá zohnať za cca 70 eur.

Stredo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 9. 2009

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 22:40

Hybrid v linku ktory si poslal a nesmej sa prosim mojej terminologii je podstatne "hybridnejsi", na prvy pohlad tam je vidiet ze je to mix dvoch minci. Ten Ludovitov denar ktory sa tu prezentuje sice Hybridom bude ale chce to oko uvidiet to, keby si to nenapisal asi to prehliadnem

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 22:54

Hybrid v linku ktory si poslal a nesmej sa prosim mojej terminologii je podstatne "hybridnejsi", na prvy pohlad tam je vidiet ze je to mix dvoch minci. Ten Ludovitov denar ktory sa tu prezentuje sice Hybridom bude ale chce to oko uvidiet to, keby si to nenapisal asi to prehliadnem

No preto som to sem dal, aj ja som to najskôr prehliadol, teraz som to tu publikoval ako zaujímavosť. Ja som tú mincu fotil s obrovským množstvom a prehliadol som to, sigur mal túto mincu dokonca v ruke a tiež prehliadol.

___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 23:16

Neviem, čo si týmto myslel, ale ja som relatívne skoro zistil, že numizmatika je často práve o detailoch a pozornosti pri ich hľadaní, evidovaní, porovnávaní atď. Kúpil som už viac vzácnejších mincí za zlomok ich trhovej hodnoty. Bolo to od predajcov, ktorí z nepozornosti prehliadli detaily a predávali niečo iné ako si mysleli.

A čo falzá? Keď nedbáš na detaily, tak do toliarov a dukátov sa radšej nikdy nepúšťaj.

Mne ten štít a iná hlava saracéna hneď udreli do očí, opisy som si všimol potom. Mincu som možno mal v ruke, ale na monitore vidím viac detailov, ako voľným okom alebo lupou.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.