Moderátoři: Archypov, facctory, smith

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
24. 6. 2012, 19:09

Oli, pošli mi na mail adresu, pošlem ti jedno falzum, môžeš si ho aj nechať...

sigur napsal/a:

V pohode. Na autoroch numizmatických článkov som vždy obdivoval, že napr. nález jednej bežnej mince vedia rozpísať z rôznych pohľadov na 3 strany a človeka to nenudí. Ja dám tu na fóre horko-ťažko príspevok o vzácnej minci na 8 riadkov...🙄

:) ja asi budu strucnejsi, jeste nevim. kazdopadne jsem to pojal spise jak uz jsem naznacil z materialniho hlediska, vyuzil moznosti, ktere mam a sam jsem byl (byt ne uplne, protoze jsem to tusil) prekvapen vysledkem. takze je to nejen o minci samotne, ale i o metode, ktera podobne mereni umoznuje (coz zas muze byt zajimave nejen pro ty, ktere zajima uvedene obdobi)... navic je videt, ze o vis hodne, clovek si nekdy take rekne, o tom nema smysl psat, to kazdy vi, to nikoho zajimat nebude, ale pak to rekne jednomu kolegovi a zjisti, ze o necem takovem dotycny nikdy neslysel, druhy kolega rovnou rekne, at to sepisete... a nakonec se da dohromady stranka dve jako nic...

dula77 napsal/a:

Falzum denára Ferdinanda I. môžem poskytnúť na preskúmanie. Mal som aj groš ale ten som predal.

myslim, ze tady bych uz nemel lezt do zeli cloveku, ktery informace o onech falzech Ferdinanda shromazduje material. predpokladam, ze se zde ozve. stejne tak pripadne i ja fotku samozrejme poskytnu. zda ho zajimaji i analyzy apod. to netusim. bude-li chtit, muze se ozvat, bude-li tam zaruka publikacniho vystupu, analyzy by asi domluvit slo. skoda toho grose, ale treba se ho ujal take nekdo, kdo ho ke studiu propujci ci dokonce sam vyuzije

Archy moc dekuju, adresu ti mailem poslu i kdyz bych rad slysel, ze se uz konecne zas po letech potkame v srpnu u kolegy na minisrazu. pokud by si se s nim mel ted nekdy videt, muzes to poslat i pres neho, at zbytecne neprokrmujes ty vase drahe postaky...

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
25. 6. 2012, 20:24

Mám na ruke veľmi zaujímavý a vzácny svätoladislavský denár Ľudovíta I. Vzácny je tým, že sv. Ladislav má po pravej ruke ľaliu pri klasickej značke FB (kom. gróf Franciscus Bernardi - mincovňa Budín). Týchto mincí je veľmi málo, táto navyše je opäť modifikovaná, ľalia nie je pri klasickej značke FB (išlo by o Pohlov variant 79-4 g), tuná je ľalia pri značke FB s bodkou! Vzácna vecička, Pohl nepozná.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

Vytvořeno:
25. 6. 2012, 20:27

Uf....Krásná! Doufám, že ji v srpnu uvidím naživo.....čekej návštěvu Archy....;)

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
25. 6. 2012, 20:37

Na návštevu sa teším, ale mincu asi neuvidíš, idem ju predať, ukážem ti iné...
Ak by mal o denár niekto záujem, cena 40,-€ písnite na mail.

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
29. 6. 2012, 20:01

...i když jsem prodala skoro celou sbírku Uherska, na tuto oblast jsem rozhodně nezanevřela. Ve sbírce zůstává skromná sbírka Ludovítových mincí,- pár svatovladisl. denárků a také saracénů, které se snažím sbírat podle značek. Už jich pár je, viz přízpěvky před tím. Díky koleg. ze Slovenska dnes přibyly do sbírky další značky- lilie a písmenko L...

Obrázky:

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
29. 6. 2012, 20:02

... áno, zaujímavé denáriky, gratulujem k nim...

___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

Vytvořeno:
29. 6. 2012, 20:16

Pekné, pekné, kompletná značka toho spodného je L - S, mincovňa Smolník. Ak by bol ten vľavo hore na predaj alebo výmenu, tak by som mal záujem.

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
29. 6. 2012, 21:10

.. díky, také z nich mám velkou radost. Jsem ráda, že do sbírky přibyly další značky, které jsem neměla, takže na prodej určitě není. Tedy snad už nebudu muset z této oblasti nic prodávat 😉 A naopak doufám, že v budoucnu pořídím další, které ještě nemám 😉

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
9. 7. 2012, 23:06

chtel bych poprosit (predevsim asi slovenske kolegy) o to, zda nekdo nema k dispozici tento clanek (ci nema moznost jej sehnat):

HLINKA, J. - HOŠŠO, J.: Historickoarcheologický výskum peňazokazeckej dielne v Liptovskej Mare. In: Zborník Slovenského národného múzea. História. 20. Bratislava 1980, s. 237-259.

chtel bych si ho nastudovat kvuli chystanemu clanku (viz vyse)

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
20. 7. 2012, 15:38

chtel bych poprosit (predevsim asi slovenske kolegy) o to, zda nekdo nema k dispozici tento clanek (ci nema moznost jej sehnat): HLINKA, J. - HOŠŠO, J.: Historickoarcheologický výskum peňazokazeckej dielne v Liptovskej Mare. In: Zborník Slovenského národného múzea. História. 20. Bratislava 1980, s. 237-259. chtel bych si ho nastudovat kvuli chystanemu clanku (viz vyse)

Poslal som ti mail...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.