Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
No já jsem to v úvodu vlastně špatně napsal. Ano, chtěl jsem potvrdit či vyvrátit, že se jedná o ležmý hřeben z 96 ZP. Určitě budu rád za každý názor zde ve fóru.
Jinak jsem z Přerova a nikdy jsem u žádného znalce nebyl, takže budu muset nějakého někde blízko najít, nebo spíš někoho kdo se na tuto emisi specializuje (a možná pak zajet třeba i do Prahy, no prostě kamkoliv), pokud na Moravě znalec nebude. Ale rozhodně bych do toho šel.
Dobrý den,
určitě budu muset zvednou zadek a jít za nějakým znalcem. Poprvé v životě🙂
Jinak z čeho jsem vycházel, z jakých bodů. Podle
https://filatelie-klim.com/cz/merkur-revue/merkur-4-2002_18/osvobozena-republika_68
jsem šel po tšchto zde citovaných bodech:
Kontrolní znaky 96. známkového pole:
- Na vnitřní vodorovné lince v pravé hodnotové číslici je barevný bod (obr. 153).
- Písmeno B v monogramu VHB má ve spodním obloučku jeden až tři výběžky a písmeno V v monogramu VHB mívá na levé straně čárku (obr. 154).
- Nad levým kolenem je vyštípnutá čára (obr. 155).
- Deformovaná levá hodnotová číslice nula, zvláště u známek s ležmým hřebenovým zoubkováním (obr. 156).
- Vybíhající pravý dolní roh, který je dobře viditelný u známek s hřebenovým zoubkováním, u ležmého hřebene nevýrazné (obr. 157). 6. Vryp do dolní části hrany levé ruky, který je někdy v důsledku tisku nevýrazný (obr. 158).
- Barevný bod pod svislými linkami pasu – pouze u části nákladu (obr. 159).
- Vryp do druhého lipového lístku - pouze na části nákladu (obr. 160).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.