Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#1 - 22. 10. 2016, 23:29

Zdravím.

pokúsim sa správne vyjadrit dôvody zmätku ohľadne 4kč leteckej známky.
NIE je podľa info uvádzaných v katalógoch a začnem typovo. Moja 4kč je typ II. s ohraničenou vodorovnou linkou ale s rozmermi kresby 31,5 x 21,5mm čo je rozmer známok I. typu a podľa katalógoch by to takto NEmalo byt! Ďalej tu mame perforáciu známky resp. zubkovanie, tu katalógy uvádzajú bud RZ 13 3/4 alebo RZ 12 1/4, ale moja ma zubkovanie 12 x 12 x 12 1/4 x 12.

Takze otázka je jasná..., je toto bežná známka alebo vzácna? Táto známka bola vytlačená v počte cca 260.000 kusov.

Ďakujem.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

stefanos532

Uživatel

Zaregistrován
11. 10. 2015

#2 - 23. 10. 2016, 01:12

Podle tvých obrázků máš L11A I. typ. Pořádně zkontroluj rozlišovací znaky typu a přeměř perforaci správným postupem pomocí zoubkoměru. Měří se pomocí bílých čárek na zoubkoměru, který se přikládají doprostřed vrcholu perforace a ne podle děr. Musí sedět po celé délce od levého rohu až k pravému rohu.

Obrázky:

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#3 - 23. 10. 2016, 02:09

Ďakujem veľmi pekne za vyriešenie typovej nezrovnalosti a tým aj rozmery s tým súvisiace.

Obrázky:

stefanos532

Uživatel

Zaregistrován
11. 10. 2015

#4 - 23. 10. 2016, 02:37

Já osobně k měření perforace používám většinou srovnávací metodu. Seženu si "vzorové" známky s ověřenou perforací a přiložením je zkontroluju pod lupou s měřenou známkou. U hodně blízkých rozměrů jsem si perforací více jist než pomocí zoubkoměru. Když jsem začínal měřit se zoubkoměrem, taky jsem dost často naměřil "hodně zajímavé" perforace.

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#5 - 23. 10. 2016, 03:01

Zaujimava a vcelku logická uvaha a bude na tom nieco kedže vďaka tomu porovnaniu som zistil, ze táto je iná. Moje meranie a nezhoda pri porovnani mi nestačili, tak som použil softvér a kvalitný skener a plus niekoľko známych mi to zubkovanie, kt uvádzam nezávisle na seba potvrdili pri meraní. Ja vždy vychádzam z myšlienky, ze to určite nie je vzácna až kým sa nedokáže opak. Idem ju zobrať znalcovi a nechať si ocertifikovat a ohodnotiť. To bude najlepšie...

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#6 - 23. 10. 2016, 10:16

Robi13: Vopred sa ospravedlňujem, ale mám z Vás pocit, že chýbajúce znalosti sa snažíte nahradiť hľadaním nejakej vzácnosti (viď tému s tou 30hal fialovou). Myslím si, že certifikovanie je zbytočne vyhodený peniaz, ktorý by ste mohli radšej investovať do literatúry a študovaniu. Ak sa chcete venovať známkam 1.republiky takto hlbkovo, tak nevystačíte obyčajným pofis katalógom.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#7 - 23. 10. 2016, 12:21

Zdravím smith.

Netajím sa so svojou neskusenostou a ďakujem Vám za Vašu otvorenosť, kt Vám rovnako oplatim.
Existuje niekto kto by nechcel nájsť alebo vlastniť nieco unikátne alebo vzácne? Všeobecne sa väčšina anomálii "vzácnosti" objavili vďaka bud porovnaniu, náhode a vo vela prípadoch u ľudi nevenujucich sa oboru (filatel, nimi, umenie atd.) ďalej sami viete, ze vela prípadov bolo okamžite nesprávne posudenych a odsúdených na neúspech a realita bola úplne iná. A ked k tomu pridáme ľudskú omylnosť, povahu, rýchlu uponáhľaný život, tak je pre mna o mnoho efektívnejšie (časovo, finančne atd.) si dať tie znamky kde vidím základne nezrovnalosti odborníkovi preskúmať a zaujať k tomu stanovisko. K zbierke som prišiel ako hluchý k husliam, ja som znamky vždy iba používal alebo videl na pošte🙂 . A kedže podvodníkov je vela a to bohužiaľ aj z radu znalcov, tak som sa aj zameral na tie znamky, o ktorých mi tvrdili že sú bežné ale boli ochotní ich kúpiť za rádovo desiatky EUR.

Dakujem

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#8 - 23. 10. 2016, 20:56

Ďalšie snímky perforacie...

Obrázky:

Robi13

Uživatel

Zaregistrován
22. 10. 2016

#9 - 17. 11. 2016, 12:23

Zdravím.

Je ten posun zubkovania (vid obrázok) v dolných známkach bežnou perforačnou vadou?

Ďakujem

Obrázky:

mysak241

Uživatel

Zaregistrován
17. 11. 2011

#10 - 17. 11. 2016, 12:38

Robi13: Smiř už se konečně stím, že žádný filatelistický "poklad" nemáš a asi mít nebudeš. Pokud tě nezajímá studium jednostlivých emisí, chtěl bych tě požádat o to samé co blazek007, nezasírej z každou kravinou tyto vlákna a raději studuj literaturu. Nejlepší reakcí na tvé příspěvky je neodpovídat! Škoda, že tu není již Dráček. Ať byl, jaký byl, v tomto měl naprostou pravdu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.