Moderátoři: smith, Kucera, jan322

svihja

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2009

Vytvořeno:
26. 6. 2013, 19:41

Podle mého názoru,je to vnitřní koroze nebo oxidace materiálu slitiny kovu uvnitř mince.

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
26. 6. 2013, 20:10

Podle mého názoru,je to vnitřní koroze nebo oxidace materiálu slitiny kovu uvnitř mince.

áno, pravdepodobne je to tak.

blasko.juraj.ml@gmail.com

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
27. 6. 2013, 19:44

Dejte prosím vědět,až se vám mince dostane do ruky,jak se bude jevit v reálu.Každopádně se jedná o zajímavý kousek,i kdyby to bylo dobové falsum.

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
29. 6. 2013, 21:41

tak dnes išiel jeden zaujímavý XV grajciar na Ebay. Žiaľ už záver som nestihol a niekto ho celkom lacno kúpil.
Myslíte, že je to len dvojráz alebo ?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
1. 7. 2013, 12:38

Máte pravdu,ten XV,na to že je to nový neposaný typ ,není drahý !Dle Höllhubera by to byl KB 78.2.1.
Není to již pouze nová varianta,ale pro naprosto odlišný rukáv bez brnění(?) nový typ! Škoda,že Vám utekl,na druhou stranu,já ho ani nezaregistroval!

namur

Uživatel

Zaregistrován:
15. 10. 2009

Vytvořeno:
2. 7. 2013, 21:35

Pridávam sem pre zaujímavosť dula77 jeden fals Leopolda, asi xv krajciar podla velkosti, pôvodne postriebrený, ale ináč v tomto stave neposkytnujúc žiadnú inú informáciu, má zmysel ďalej čistiť?

Obrázky:

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
2. 7. 2013, 21:40

JE to ročník asi 1678 kb. Ja mám postriebrený 1680 kb. Skúste urobiť fotku trochu pod uhlom a pošlite mi ju na mail, ak sa Vám bude chcieť, prípadne by som ju za niečo vymenil.

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
3. 7. 2013, 10:56

Ten 1678 KB,který vám na e Bay utekl ,přestože prodejce zaručuje pravost(Künker),by klidně mohl být též postříbřen.Ta fotka(konečně jsem našel i aukci)kde píše tmavá patina,není moc vypovídající.Ale je to zjímavý kousek,ať pravý,nebo dobové falsum. A protože falsum kremnického typu ve své sbírce nemám,uvítal bych ho tak,nebo tak.Ale to by nás asi bylo víc.Mrzí mě,že jsem ho vůbec nezaregistroval.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
3. 7. 2013, 11:19

Ten 1678 KB,který vám na e Bay utekl ,přestože prodejce zaručuje pravost(Künker),by klidně mohl být též postříbřen.Ta fotka(konečně jsem našel i aukci)kde píše tmavá patina,není moc vypovídající.Ale je to zjímavý kousek,ať pravý,nebo dobové falsum. A protože falsum kremnického typu ve své sbírce nemám,uvítal bych ho tak,nebo tak.Ale to by nás asi bylo víc.Mrzí mě,že jsem ho vůbec nezaregistroval.

Pokud se budete věnovat dobovým falzům Leopolda I., pak si musíte uvědomit jeden základní předpoklad. Dobová falza se svým provedením vymykaly z dokonalé ikonografie mincí pravých. Proto není na místě zkoumat z fotografie barvu mince, protože ta není podstatná. V tomto případě padělanou minci většinou odhalí chyby v opisech, jiný tvar písmen, plagiátorský vzhled atd. Pokud by existovalo dokonalé, například postříbřené falzum, pak ho z fotografií s největší pravděpodobností nepoznáme.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
3. 7. 2013, 11:54

Ale to já vím! A vůbec netvrdím,že se jedná o falsum,pouze jsem napsal,že foto není vypovídající.Já ty nápisy kolem mince skutečně moc nerozeznám.Zaujal mě hlavně portrét,který není popsán.
Dobová falsa jsou skutečně většinou rozeznatelná dle chyb v opisech,počítám,že padělatelé byli ne příliš gramotní. A nad tím postříbřením jsem zauvažoval po prozkoumání nosu a čela panovníka.Jakoby tam byla vidět měď.Ale zase jsem zpátky u fota,dle kterého nic určovat nechci.Na druhou stranu pan Künker neomylný též není,na jeho aukcích se už sem tam nějaký padělek(i novodobý)objevil.Jinak falsa speciálně nesbírám,beru je jen jako zajímavost a doplnění sbírky.A to by tento diskutovaný XV určitě byl.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.