stredovekom sa to nekonci,
tie rozne Huszarom nepoznane varianty su aj u Habsburgov.
napr. Huszar je 35 rokov od vydania (a vyskum stary aj 50 rokov),
cize odvtedy sa toho naslo / nakopalo kvanta..
Huszar uz davno neni pismo svate, je to len taka pomocka. orientacna.
jacisin76@yahoo.com
Je mi to jasné, ja z toho predsa nerobím žiadne halooo... 😋 Len to považujem celkom za zaujímavosť, vždy mi leopoldovské mince sedeli s katalógmi, tak som zostal trošičku prekvapený, ono to trochu aj poteší, nieč viac. 😮
To už se tu ale probíralo mnohokrát, žádná literatura na Leopolda není zpracována na varianty opisů ale jen jako základní typologie, mnoho variant různých zkrácení opisů jsou zcela běžné, u nominálů 15 kr. a hlavně menších je to pomalu každá 3., 5.mince...(tedy taková je moje zkušenost) je to už trochu komedie na pokračování, kdy jednou za několik týdnů sem nekdo na web dá minci s tím, že co je to za variantu(nejlépe vzácnou) neb tento opis a jeho zkrácení v Nechanickým nenašel...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Archy: Nejedná se o žádné "nepublikované mince", protože se jedná jen o drobné varianty, které nikdo nezpracovával(tedy snad mimo 15kr.). Naopak mnoho lidí jak to sleduji z reakcí na různých místech to utvrzuje zcela nepravdivě v tom, jako mají neznámou "cennou vzácnost". Nejsem vůbec proti tomu, aby to někdo zpracovával, ale s patřičným popisem(což zrovna neznámé, neuváděné apod. moc nevystihuje).
PG jsou jiná situace, neb jsou již nějakým způsobem právě na drobné varianty zpracovány a jde tedy pouze o cílené doplnování(srovnáváš tedy nesrovnatelné).
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.