Zaregistrován
1. 8. 2010
Benito- je to veľmi pekný 3 grajciar. Niekoľko ich tu už bolo, a aj jeden hromadný nález, ročníky 1662,63
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
14. 9. 2011
Dakujem za pochvalu mince. 😉
Prisiel som k nej uplne nahodou. Ani som nepocital, ze budem niekedy mat taky stav. Tak ma nastartovala, ze som oslovil stareho zberatela. O ktorom som vedel, ze ma Leopoldov a tu je vysledok. Stanovenie ceny bolo sice trosku trapne, ale nakoniec pred pol hodkou ma oslovila Tatino.
Mimochodom som ho na predaj prehovaral tri roky. A az dnes je ten krasny den.😁 😁 😁 😁
Obrázky:
bennito@centrum.sk
Zaregistrován
1. 8. 2010
Hodnota toho troj grajciara je zhruba zhodná s týmto XV grajciarom.
Zaregistrován
14. 9. 2011
Hm, osobne si myslim, ze som mince preplatil. V aukciach sli o nieco nizsie nez som dal za ne ja. Nemal som v hlave dosiahnute sumy. Radost mi to vsak nekazi. Momentalne mi to je jedno.
Mam, ale otazocku na cenu XV NB rok 1698 v ponuke ju mal za 280e, co ma zaskocilo. Je tato cena realna? Nepodarilo sa mi to nikde najst.
bennito@centrum.sk
Zaregistrován
1. 8. 2010
Záleží na stave a variante. Ale ceny sú dosť vysoko. Za tie predchádzajúce mince od 60-80 Eur
Zaregistrován
5. 1. 2012
Zdravím,dělal jsem trochu ve svých mincích pořádek a zaujal mě velmi malý rozdíl mezi nejlehčím tříkrejcarem a nejtěžším jednokrejcarem který byl 0,2 g,neměl by být tříkrejcar třikrát těžší než krejcar ? Nebo to souvisí s rozdílnou ryzostí ?
Tříkrejcar je 1662 Kremnica (1,4g) a krejcar 1699 je z Opole (1,2g) .
Zaregistrován
1. 8. 2010
Z roku 1659
3 gr. má mať váhu 1,74g rýdzosť 0,414 čisté striebro 0,721
1gr. má mať váhu 0,96 rýdzosť 0,250 čisté striebro 0,240
Zaregistrován
5. 1. 2012
Dík,ten tříkrejcar je teda pěkně šizenej,žádný tříkrejcar co mám bych v ruce asi neohnul,ale tenhle by šel srolovat... a má pěknou hlubokou ražbu,nenese známky oběhu.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Razilo sa na kusy a celkovú hmotnosť. Špekulanti vyberali priamo v mincovni ťažšie mince a tie sa potom predávali do Polska na roztavenie a zmincovanie.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Tak podarilo sa mi kúpiť jednu zaujímavú variantu XV grajciaru 1690. Stav nieje extra, ale cena bola adekvátna.
Je to varianta kde opis je na jedne strane v stuhe a na druhej stuha chýba. Táto varianta sa vyskytuje pravdepodobne len u tohoto jedného ročníka.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.