Zaregistrován
18. 2. 2012
Moc hezké trio, tiše závidím...
Mou slabostí jsou mince nízkých a nejnižších nominálů. Nedávno jsem získal jeden Leopoldův denár, se kterým mám problém s určením - denár s ročníkem 1684 je podle Huszára ražen pouze v jediné variantě - opis na aversu i reversu mi sedí. Problém je s korunkou nad erbem - u Huszára je pod opisem, kdežto u tohoto je korunka zasahující do vnějšího opisu. Mince je síce v trochu horším stavu, ale i tak mám z ní velikou radost...
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
To je večný problém. Čo sa týka drobných mincí od Ferdinanda I. po Leopolda I. nie je podrobne spracovaná žiadna literatúra. Je potrebné sledovať stovky mincí a po rokoch zistíte či sa jedná o vzácnejšiu variantu a aj to Vám bude v podstate na nič, lebo dnešný zberatelia zbierajú podľa katalógu ktorý je 40 rokov starý a neštudujú samostatne.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
1. 8. 2010
Inak tých rôznych štítov použitých na denároch Leopolda je možno aj 6-8, v priebehu celej ražby. Tento Váš som ale zatiaľ nevidel, sledujem to ale len okrajovo.
Zaregistrován
21. 12. 2008
S týmto názorom absolútne súhlasím 😉
Zaregistrován
18. 2. 2012
No a protože začínají Vánoce a symbolem Vánoc je Ježíšek (teda zatím a alespoň v těchto zeměpisných šířkách a délkách), přidávám Madonu s Ježíškem...
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
Zaregistrován
6. 11. 2008
Sice Leopolda nesbírám, ale tohle jsem viděl u nás asi poprvé...
http://www.nume.cz/aukce/1273
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
1. 8. 2010
NA niektorej z maďarských stránok je stále na predaj v podobnom stave. Malo by sa jednať o mincovňu NB.
A aukcia stále beží.🙄
Zaregistrován
10. 3. 2009
Dula to si kúpil od toho veľkého českého predajcu v Trenčíne ?
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 3. 2009
Pošli fotku alebo link aj mne. Razené falzum na válcovacom stroji ? To je vážne divné. V Banskej Štiavnici boli rozsiahle prednášky o peňazokazeckých dielňach na území Slovenska, ale válcovací stroj nikde nemali... Ďakujem.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.