Zaregistrován
3. 2. 2014
Včera se drazil u Maqaacha pražský tolar 1703. Byla to položka 1376 a mě by zajímalo, co
udělá s hodnotou mince to graffiti na aversu. A co to graffiti vlastně
znamená. Nějaká sběratelská značka? Díky za každý postřeh.
W
Zaregistrován
3. 2. 2014
Ten Macho mě nějak ujel. No psal jsem to na mobilu.
Zaregistrován
3. 2. 2014
Ještě jsem objevil další kus s graffiti...
Přidávám foto obou mincí.
W
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
mince sa značili dobovo, preto, aby sa zistilo, kde sa daná minca zas objaví. Ale samozrejme aj z iných pohnútok. Mincu to samozrejme zberateľsky znehodnocuje.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
28. 10. 2015
Často byly takto (dobově) označeny vyšší nominály dukátů ,mělo to spíš prakticky význam a to k snadnějšímu rozlišení nominální hodnoty..
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
3. 2. 2014
Pánové, díky za reakce...
W
Zaregistrován
10. 3. 2009
Priznám sa, že ti celkom nerozumiem. Čo myslíš tým, kde sa daná minca zase objaví? Vrámci vzájomného obchodu či zberateľsky? Čo si mám predstaviť pod iné pohnútky?
Napríklad ten pražský toliar má výraznú vadu razidla. Ten by si zberatelia pamätali aj bez krížikov. Ale trebárs Chaurove zelené bodky na minciach sú povestné. Tak ma napadla možno úplná hlúposť, ale niekto si mohol značiť mince pre prípad krádeže. Dva nechutné krížiky v ploche z každej strany to značí môj majetok. Je to veľmi primitívne označenie, takže nič komplikované by som v tom nehľadal.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
1. 8. 2010
Čomu nerozumieš, keď si to nakoniec pochopil. Písal som do ovo označené. Obchodníkom, pri platbe výkupného a tak.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
11. 2. 2016
To jsou hypotezy Dula77. Ja bych v tom zase az takove kovbojky nehledal, myslim ze ve vetsine pripadu se proste nekdo nudil s minci v ruce tak do ni necim rejpnul.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
28. 12. 2020
Když je mince vykopaná nebo jinak fest špinavá tak se do nich někdy rylo, aby člověk viděl jestli je něco pod nánosem. Pak z toho po vyčištení zůstanou různé škrábance. Pár jsem takových viděl. Ale tady je to záměrně.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.