Moderátoři: smith, Kucera, jan322

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#3821 - 5. 3. 2023, 15:26
Tak z Velký Báně pokud vím 5 dukáty Leopolda jsou pouze v pěti ročnících 1703,1702,1695,1687,1671.. Všeobecně s konkrétní mincovny se jedná o vzácné mince ke všemu vysokých dukátových nominálů.. Pro představu Fidži od roku 2008 se jich na aukcích vyskytlo všeho všudy kolem 25kusů , mnohé z nich se za tu dobu několikrát otočily s toho víc jak 10 kusů je v horších stavech ,neopravených dírky,nebo přímo se závěsy, Opravdu zachovalý stavech ke všemu bez opravy po závěsu se vyskytlo co by si na jedný ruce spočítal,tak buď tý lásky a přestaň tady záměrně tvrdit hlouposti. Chápu že se ti naskytla příležitost ,ale tady seš mimo

Prisahal by som, že tam včera večer bolo napísané 20kusov. Zase po nociach opravuješ svoje hlúposti?😃

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#3822 - 5. 3. 2023, 15:28
Zamotal si se slušně, evidentně tomu vůbec nerozumíš... já v tom tvým zdejším zapojení vidím ten zmrzačený tolar za 80 tisíc ,nic jinýho 😁

Vidíš jak ty jsi **** človíček! Člověk se snaží zapojit do diskuze, bez osobních narážek, ofenzivních keců, a že jsem několikrát co jsem napsal, přepsal abych zůstal neutrální, konstruktivní. A na oplátku jako jedinýmu co tě tady negriluje za to jaký jsi trumpeta dostanu takovou krásnou reakci. Žádná odpověď k tématu, reakce na dotaz ohledně mince, první odpověď vyhýbavá, druhá bohapusty nízký útok tvoji ješitnosti. Propo ten tolar byl v o dost lepším stavu než tahle tvoje obnošená zmuchlaninka. Leč seckejme na dubnovou aukci ta nám ukáže kdo se mýlil s cenou, s popisem je už teď jasne že jsem ho uvedl správně a podstive.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#3823 - 5. 3. 2023, 15:31
OtravnyKomar napsal/a: I když Fidži, teď si to čtu znovu a chápu to správně že myslíš že prostě na nižší Střížek se nevyrazila celá hloubka obrazu proto to vypadá jako nedorazeny? Přeci v tom případě by se vyrazil nižší reliéf, nebo základna obrazu ale vrchní reliéf, tedy detaily by zůstali ploché protože by materiál nedosáhl do nejvyšší části vyrytého obrazu.. nebo jsi to myslel jinak? Jsem se do toho nějak zamotal a zajímá mě to. ...

Tomu rozumím. Ale nebyl by vyřazeny spíše jak jsem ho popsal? Vyzkoušej formičky na cukrový obtisknout do modelíny jen napůl, bude tam samo "spodek" obtisknuty vršek nikoliv. Tady na těch mincích to nevypadá že by chyběl vršek ale naopak spodek. A nemyslíš že by si na střížku pro 10D dali fakt záležet víc než na běžných střížcich?

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#3824 - 5. 3. 2023, 15:32
Prisahal by som, že tam včera večer bolo napísané 20kusov. Zase po nociach opravuješ svoje hlúposti?😃

Taky mám ten dojem.

akolita@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#3825 - 5. 3. 2023, 15:33
OtravnyKomar napsal/a: I když Fidži, teď si to čtu znovu a chápu to správně že myslíš že prostě na nižší Střížek se nevyrazila celá hloubka obrazu proto to vypadá jako nedorazeny? Přeci v tom případě by se vyrazil nižší reliéf, nebo základna obrazu ale vrchní reliéf, tedy detaily by zůstali ploché protože by materiál nedosáhl do nejvyšší části vyrytého obrazu.. nebo jsi to myslel jinak? Jsem se do toho nějak zamotal a zajímá mě to. ...

Pěkně , teď už to víš,od posledně,kdy si tyto ražby označil za falza a chudák oddaný komár ti to málem sežral..
Ale to co píšeš nemusí být vždy pravidlem,ono velmi těžce se určuje reálná hmotnost (časté požkození po závěsu viz.priklad 5 dukat M&ch) špatně se tak da odvodit reálný původ nedostatků ražby, zdali se jedná o úbytek mincovní hmotnosti,či špatně seřízení stroje... Konec konců na tom tolik nezáleží, bezpochyby tyhle konkrétní ražby mají různé nedostatky a tvé původní označení za falza byl jednoznačně blábol..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#3826 - 5. 3. 2023, 15:38
Vidíš jak ty jsi **** človíček! Člověk se snaží zapojit do diskuze, bez osobních narážek, ofenzivních keců, a že jsem několikrát co jsem napsal, přepsal abych zůstal neutrální, konstruktivní. A na oplátku jako jedinýmu co tě tady negriluje za to jaký jsi trumpeta dostanu takovou krásnou reakci. Žádná odpověď k tématu, reakce na dotaz ohledně mince, první odpověď vyhýbavá, druhá bohapusty nízký útok tvoji ješitnosti. Propo ten tolar byl v o dost lepším stavu než tahle tvoje obnošená zmuchlaninka. Leč seckejme na dubnovou aukci ta nám ukáže kdo se mýlil s cenou, s popisem je už teď jasne že jsem ho uvedl správně a podstive.

Bla,bla,bla.... jak jinak prostě je v tom ten tolar za pouhou pouhých a jedinečných 80tis.no nekupte to když je to tak levný😆

milan.heczko@yahoo.com

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#3827 - 5. 3. 2023, 15:46

Já věděl že se nemám pouštět do diskuze v tématu kde se účastníš i ty, vždy je to nesmysl a ztráta času. Jsem nuceny pokládat tě za malého duchem prosteho človíčka. Škoda slov kolego.

akolita@seznam.cz

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#3828 - 5. 3. 2023, 15:47
Tomu rozumím. Ale nebyl by vyřazeny spíše jak jsem ho popsal? Vyzkoušej formičky na cukrový obtisknout do modelíny jen napůl, bude tam samo "spodek" obtisknuty vršek nikoliv. Tady na těch mincích to nevypadá že by chyběl vršek ale naopak spodek. A nemyslíš že by si na střížku pro 10D dali fakt záležet víc než na běžných střížcich?

Nie je to celkom ako pri formičkách - Formička je uzatvorená sústava (materiál nemá kam uniknúť) a materiálu je výrazne menej než je celkový objem formičky.

Pri razbe mince je materiálu relatívny dostatok na vyplnenie vnútorného reliéfu razidla, ale je nerovnomerne rozložený. Niekde je ho dostatok a niekde o niečo menej a nevyvolá to dostatočný tlak vo vnútri razidla na jeho roztavenie a vyplnenie vnútorných štruktúr. Razidlo sa v časti, kde je materiálu dostatok, môže predčasne zastaviť a ostatok ostáva nedorazený. Časť materiálu skončí aj mimo razidla (okraje).

Ale v tomto je odborník Oliver. Nechcem sa tu hrať "na Barbara".😃

Sent from my ZX Spectrum

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#3829 - 5. 3. 2023, 15:50
Já věděl že se nemám pouštět do diskuze v tématu kde se účastníš i ty, vždy je to nesmysl a ztráta času. Jsem nuceny pokládat tě za malého duchem prosteho človíčka. Škoda slov kolego.

To vykladej třeba Fidzimu,ten je na tom podobně jak ty, škoda slova..

milan.heczko@yahoo.com

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#3830 - 5. 3. 2023, 15:54
Bla,bla,bla.... jak jinak prostě je v tom ten tolar za pouhou pouhých a jedinečných 80tis.no nekupte to když je to tak levný😆

Ty si svojou hlúposťou vyhodil oknom cca 200.000 Kč. To si mal radšej kúpiť ten toliar a bolo by ťa to školné vyšlo omnoho lacnejšie.😉

Sent from my ZX Spectrum

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.