Zaregistrován
12. 6. 2012
Takový jako pórovitý, že?
Zaregistrován
8. 10. 2021
No já jsem nikdy takhle z blízka žádný jiný tolar neviděl, tak nevím jak by měl vypadat. Stříbro to pravděpodobně bude ale ty rozdílné detaily ve srovnání s dvěma různými fotografiemi dvou různých mincí tam prostě jsou. Jen jsem nevěděl jestli se nerazili třeba dvě verze nebo něco takového.
Tady jde hezky vidět že některá písmena mají jiný tvar a ani nejsou stejně zarovnána. Ale těžko říct jak to má být. Vlevo fotka "originálu" z netu.
Obrázky:
Zaregistrován
5. 2. 2021
Zaregistrován
8. 10. 2021
To je tvoje fotka? To ale není stejný tolar ne?
Zaregistrován
5. 2. 2021
Moja fotka , ten ročník nemám .
Ten toliar ktorý tu kolega rieši nemá ostré prechody medzi písmenami , medzi reliéfom a poľom , celkový dojem je taky "rozpilý", pórovitý .
Dám tu foto mojej mince inú mincovňu a ročník ale tie prechody sú ostré .
Obrázky:
Cui bono? , Cui prodest?
Zaregistrován
4. 7. 2010
Nálitky u písmen...L, H a x dalších.
Nebrat nebo vrátit.
Zaregistrován
10. 3. 2009
Jedná sa o veľmi vzácny toliar, ktorý v detailoch nesedí s originálom. Potom je tu množstvo výstupkov a naopak dierok, ktoré sú na miestach, kde nemajú byť a svedčia pre odlievanie. Na reverse medzi letopočtom "81" a značkou mincovne "B" sa nachádza nejaký punc/značka. S veľkou pravdepodobnosťou bude hrana brúsená (skús poslať foto hrany).
Za mňa novodobé falzum ako vyšité.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 3. 2009
Inkognitonix napsal/a:
No já jsem nikdy takhle z blízka žádný jiný tolar neviděl, tak nevím jak by měl vypadat. Stříbro to pravděpodobně bude ale ty rozdílné detaily ve srovnání s dvěma různými fotografiemi dvou různých mincí tam prostě jsou.
Ľudia sa neustále pokúšajú preskočiť prirodzený vývoj, ale história nás poučila, že to jednoducho nejde. Ani v tvojom prípade. Prečo nezačínaš s bežným a lacným toliarom za 300€, ale s prepáčením úplne hlúpy chceš kúpiť toliar 1681 v cene 5-10 tisíc EURo?
Keby si sa tejto problematike dlhšie venoval, tak by si vedel, že žiadne iné verzie neexistujú. Tento ročník sa razil z jediného páru razidiel.
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 3. 2009
Paul napsal/a:
Nálitky u písmen...L, H a x dalších.
Naliatky na písmenách L a H sú vadou originálneho razidla a majú tam byť.
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
28. 10. 2015
Ano jedná se o falzum struktura v plochách, litery v opisu a portréty se neshoduji s tolarovymi ražbami..
Konkrétní vady se již zde zminíly, kupodivu souhlas s Fidzim velmi pravděpodobný odlitek..
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.