Zaregistrován
1. 8. 2010
každá minca si raz kupcu nájde.
Bol to môj pohľad na vec a nepísal som o bežných minciach.
Je je možné, že sa za rok nájde 20-30 kusov. Tak ako u iných vzácnych mincí.
Trebárs XV grajciar 1669 kB som vo svojich začiatkoch nevedel kúpiť asi 5 rokov a od vtedy som mal v ruke ďalších 5 kusov.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
22. 7. 2011
Samozřejmě se mince občas ukazují, ale opět nemůžete srovnávat XV krejcar 1669 KB s tímto ročníkem, protože ten je o nějaký level výše. XV krejcar jsem v životě také viděl vícekrát, měl jsem ho ve sbírce v opravdu krásné zachovalosti, viděl jsem i sbírky, ve kterých byl zastoupen, ale v žádné nebyl tento 6 krejcar, navíc jejich majitelé ani na žádný nenarazili.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
10. 3. 2009
Unikátny no strieborný obol/denár/grajciar/toliar nikdy nedosiahne cenu zlatého odrazku obolu/denára/grajciaru alebo 1/2/5/10 dukátu vyskytujúceho sa hoci aj vo viacerých kusoch. Zberateľstvo je funkcia hodnoty kovu, vzácnosti predmetu, finančnej sily zberateľov daného segmentu a aktuálneho "módneho trendu" v zberateľstve. Bohužiaľ nech je strieborný VI.grajciar akokoľvek vzácny, vždy ostane len strieborným VI.grajciarom a bude v porovnaní so zlatom prehrávať.
Príklad - budem mať možnosť kúpiť zbierku unikátnych a veľmi vzácnych VI.grajciarov (viacej kusov) alebo jedného unikátneho 5 dukátu za rovnakú sumu. Ako sa asi rozhodnem?🙂
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 3. 2009
Ako hovorí jeden známy obchodník: "Vždy se najde hloupý, co koupí!"😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
25. 11. 2016
rozhodně krejcary...
a osobně si nemyslím, že mince ze zlata by kvůli tomu měla mít vyšší hodnotu, než stříbrná, tj. přikloním se spíš s Evropovi...
ferovyobchodnik@seznam.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já bych se rozhodl pro drobné mince a jistě bych nebyl sám.
Preferenci vysokých nominálů si pamatuji z dob devadesátých let minulého století, kdy někteří staří sběratelé preferovali, "tolárky" a ostatním nominálům zcela nerozuměli. Pak se k nám dostávaly cizí aukční katalogy a oni naprosto nechápali, že měděná mince byla vydražena nad cenou tolaru. Prostě nedokázali pochopit, že dotyčný tolar je běžný, ale měděná mince vzácná. Svět se ale začal měnit a nově nastupující generace tento trend začala chápat. To byl také příklad mého kolegy z Prahy, který sbíral kremnické ražby Leopolda I. Pamatuji si, že měl skvostný tolar 1662 KB, který ale rázem prodal a to včetně celé sbírky. Jeho vysvětlení bylo jasné. V poslední době se všech těch tolarů vyrojilo takové množství, že mě to sběratelsky nenaplňuje. A víš, čemu se věnuje nyní? Měděným mincím. Ano, ty si koupíš zlatých dukátů větší počet, to samé platí i o tolarech, ale sehnat krásnou měděnou minci je věc hodně složitá. Které mince jsou pak sběratelsky vzácnější? A to je ten druhý pohled, kdy se nebudeme bavit o cenách, ale o vzácnosti, o zajímavosti. Já také sbírám měděné mince a pokud bys mně nabídl některý zajímavý ročník měděné mince můžeme měnit kus za kus, tedy zlatý dukát za měděnou minci. Problém je ten, že já získám dukát na výměnu obratem, ale ty si "ošoupeš" boty a neseženeš nic. To je můj pohled.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
1. 8. 2010
Žiaľ dnes robia cenu investori. A štúdiu mincí sa venuje malá časť kupujúcich. To má za nasledok jav, že vzácne mince sa cenou vyrovnávajú tým bežným.
Ani ja som nechápal, že unikátna minca v striebre sa predala za 300 eur, proste nebol záujem.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
22. 7. 2011
Ještě jedna poznámka.
Když jsem prodával mince Leopolda, nejdříve jsem oslovil kolegy a dal jsem jim možnost výběru. Co nejdříve zmizelo, to byly krásné, zajímavé drobné mince. Co u nich nešlo na odbyt, to byly vysoké nominály. Vysvětlení bylo jednoznačné. Tyto tolary měli všichni, ale v jejich sbírkách bylo hodně mezer, které si mými mincemi mohli zaplnit. A i pokud by jim chyběli tolary, ty si přeci mohou koupit možná za týden, čí měsíc, nebo rok, ale některé drobné mince v pěkné zachovalosti se tak často nevidí.
V dnešní době jsou tolary a zlato v oblibě, ale stačí si položit otázku, které lidi především oslovují. Spíše se jedná o nově příchozí investory, kteří jsou v zajetí jistéto obchodnického názoru. Pak se nedivme, že některé zcela běžné ročníky tolarů a dukátů se draží za dnešní tržní ceny.
Zaregistrován
28. 10. 2015
Fidzi i Evropa, oba jste zkušení sběratelé o tom já i většina zdejších nepochybuje..
Je to jednoduché numismatika je přeci o vkusu a finančních možnostech každého sběratele,to snad víte.. Oba máte svým způsobem pravdu...
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
25. 11. 2016
tak aby se neřeklo, není to nic moc, ale je to nejnovější, co přišlo v týdnu a dnes jsem vybalil... foceno rukou mobilem...
Obrázky:
ferovyobchodnik@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.