Zaregistrován
1. 8. 2010
Zbieranie môže mať rôzne podoby, nemusí to byť len po ročníkoch a variantách ale trebárs aj podľa portrétov. V podstate jeden rezač robil rôzne nominály. Portrét sa podľa mňa nedá napodobniť na 100%, vždy si tam rytec vložil niečo svoje jedinečné črty. Dajú sa potom vyzbierať od 3 grajciaru až po toliar mince s rovnakým portrétom v jednom ročníku.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
24. 3. 2010
No pekné a zaujímavé. Už nevieš, ako by si Leopolda ešte mohol zbierať?😃 Tiež som si to všimol, ale na starších ročníkoch.
A ešte mi prosím vysvetli, prečo sú Leopoldove portréty na XV a 3 grajciaroch pekné (aspoň podľa mňa), ale na VI grajciaroch vyzerá väčšinou ako ropucha. Myslím kremnické razby.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Vi grajciare KB sa mi nikdy nepáčili a zdajú sa mi nudné. Je to asi preto, že sa razili viacmenej samostatne, v rokoch 1667-74 a 81-82. V rokoch 1668 až 1673 sa nerazili xv grajciare ani veľké mince. Produkcia sa sústredila hlavne na VI grajciare.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Fidzi napsal/a:
Evropa1 - vo víre posledných dní nám tu tvoj príspevok zanikol. Tak oneskorene blahoželám k výnimočne krásnemu a vzácnemu 6 grajciaru 1687 Hall. Nech ťa teší.😉
V červencové aukci je v nabídce velká nabídka tyrolských mincí, včetně mincí Leopolda I. Mezi nimi se také nachází 6 krejcar 1687. Nejedná se ale o další nově vyskytující kus, ale mělo by se jednat o mnou zmíněný průměrně zachovaný kus z 81. aukce-Rauch, položka 2229, která byla dražena 24. listopadu 2007 a vydražena za cenu 1400 € + %. Nyní je v nabídce za vyvolávací cenu 1000 €-uvidíme, jaký tato mince přiláká zájem.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
1. 8. 2010
osobne si myslím, že tá cena je nadhodnotená. Bežne sa vzácne VI grajciare dražia v cene okolo 500 eur. XV grajciare cca 2000 eur. S času na čas sú samozrejme nejaké úlety.
Zaregistrován
10. 3. 2009
Zase len musím súhlasiť s Dulom. Za 1.400€-2.000€ sa už dá kúpiť dukát Leopolda I. vo veľmi peknom stave(gEF-EF). Nie strieborný VI.grajciar v stave (aEF). To sú vyhodené peniaze. Aj keď vlastne celá numizmatika je o nelogickom vyhadzovaní v súčasnosti platných peňazí za už dávno neplatné obeživo.🙂
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
1. 8. 2010
Fidzi ty odomňa niečo chceš🙂 sa mi nezdáš.
Budem si musieť nanteba dať pozor 😎
Zaregistrován
22. 7. 2011
Nemůžete srovnávat běžnější mince s těmi mimořádně vzácnými ročníky. Dlouholetý kolega, který sbírá mince Leopolda I. možná 35 let zaregistroval tento ročník pouze ve třech kusech, z nichž se v jednom případě jednalo o torzo.
Tato mince byla dražena v roce 2007 u Raucha v 81. aukci a cena již tehdy byla hodně vysoká. V tomto případě se opravdu nejedná o nic běžného, o čemž svědčí již to, že moje mince je zamluvena sběratelem, který má v našich končinách jednu z nejlepších sbírek a i on tuto minci neměl možnost koupit. A současná cena nebude žádným úletem, ale pouze bude dosažena celkem odpovídající cena mimořádně vzácné mince, která jistě chybí i v těch největších rakouských sbírkách.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
10. 3. 2009
Hej už sám seba sledujem, čo to tu stváram. Mám byť predsa zlý a nevrlý starec.🙂
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
22. 7. 2011
Sběratelství není o koukání na kov, ale především o posuzování vzácnosti. To, že dukát stojí hrozné peníze je pravda, je ve velkém počtu případů se nejedná o žádné vzácnosti-spíše naopak se jedná pouze o módní záležitost uměle vytočené ceny, která neodpovídá sběratelskému výskytu. A říci, že peníze za tento 6 krejcar jsou vyhozenými finančními prostředky je tak trochu úsměvné.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.