Dulove zaujímavé mince tu poznáme všetci. Už pár rokov z nich žije celé fórum Leopolda I. Ale rozmýšľam, kedy nám tu naposledy niečo zo zbierky ukázal "ferovyobchodnik". Povedal by som, že nikdy.👿
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Numizmatika je zábava. Takže čo zaujímavé ťa v poslednej dobe potešilo?
Sent from my ZX Spectrum
Evropa1 napsal/a:
Pokud bych v dalším životě sbíral mince, pak bych se také především věnoval drobným mincím Leopolda I. a to v celém průřezu. Pár sbírek jsem viděl, byly to velmi rozmanité komplety a v tom byla jejich krása. Také jsem tyto mince kdysi sbíral, ale i včetně hrubých nominálů. Ty bych ale v možném příštím životě vynechal. Tyto mince jsem následně prodal, ale v poslední době jsem neodolal a jsem vlastníkem alespoň jedné z nich.
Evropa1 - vo víre posledných dní nám tu tvoj príspevok zanikol. Tak oneskorene blahoželám k výnimočne krásnemu a vzácnemu 6 grajciaru 1687 Hall. Nech ťa teší.😉
Sent from my ZX Spectrum
Děkuji.
Když jsem tuto minci prvně objevil, okamžitě jsem žhavil linky na kolegu, který tyto mince sbírá celý život a samozřejmě tuto minci nemá. Pouze jí viděl před mnoha lety v průměrné zachovalosti a pak nějaké torzo Toto je teprve třetí kus, který viděl a vlastně první, který snese přísná kritéria. Bohužel ale v dané době si tuto minci nemohl dovolit. Tato mince mě nějak oslovila a koupil jsem jí. S daným kolegou jsem ale domluven, že až se dostane k potřebným financím a já budu ochoten výměny, bude prvním osloveným. Pro něho bude mít větší cenu. Sběratelství je krásné v tom, že za každou mincí se mohou skrývat zajímavé příběhy.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
tak tos mě dostal. hm, já toho poslední dobou moc do sbírky nedoplnil. snad nějaká hezká antická mince nebo bohemika (oboje mám jen kvůli estetické stránce mince). od L snad nějaký 2krejcár... nebo nějaký jiný drobásek...
ferovyobchodnik@seznam.cz
Neviem či sme to už riešili, ale Fidži už tento ksichtík malého škrečka dávno pozná😉
Ale ak sa moje oko pozrie pozornejšie, tak na reverze sú drobné odchýlky. Jedná sa síce o to isté razidlo, ale mierne upravené. Otázka je, ktoré razidlo slúžilo ako matrica a ktoré je len z matrice upravené.
Obrázky:
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.