Moderátoři: smith, Kucera, jan322

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
24. 1. 2020, 19:16

Nádherná kapka v moři, takové vzácné kousky v unc stavech drží ve svých sbírkách pouze bohem vyvolení.. 😉 Slovo občas(x let) je velmi důležité..Můžeme výslednou znát cenu.

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
24. 1. 2020, 19:43

Asi budem ten zlý, ale málokoho znás táto mimca ohúrila. Ako poznám túto komunitu " leopolďákov" tak zbierame svoje lokálne mincovne. Málo kto sa zameriava na Rakúsko. Ten čo zbiera typovo, tak tomu je relatívne jedno aký rok si dá do zbierky. Mňa osobne tieto mince nechávaju chladným. Keby ste swm dal pekný pražský grajciar tak by híkalo určite viac zberateľov.

blasko.juraj.ml@gmail.com

MUDrAcula

Uživatel

Zaregistrován:
26. 1. 2013

Vytvořeno:
24. 1. 2020, 19:45

Prodával se za pevných myslím 2750E

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
24. 1. 2020, 19:57

Ať budu sbírat jakoukoli část nějakého celku, pak nebudu opovrhovat něčím, co nesbírám, navíc, když se jedná o opravdovou raritu. I pokud bych sbíral pouze české ražby, každá hezká mince rakouská, uherská atd. by mě dokázala okouzlit. Sbíral bych pouze určitou část, ale vědomosti bych měl o celé oblasti a vážil bych si všech mincí.

A otázka závěrem. Kolik existuje hallských 6 krejcarů a v jakých typech?

A to, že by zde "híkalo" nad pražskou ražbou více sběratelů je možná fakt, ale není to argument. Já naopak znám několik sběratelů, kteří pojali období ražby mincí Leopolda I. vcelku, navíc se jich mohu zeptat na cokoli a vždy dostanu odbornou odpověď a v tom je podstata.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
24. 1. 2020, 20:10

ja len na margo toho, že očakávate debatu za svojím príspevkom, ale býva to bez odozvy. Potom sa tvárite, že sme tu stádo "sedliakov" , keď nevieme alebo lepšie povedané nemáme záujem komentovať niečo, okrem niekoho samozrejme, ten má prehľad o všetkom.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
24. 1. 2020, 20:16

Tak promiňte, že jsem si dovolil zde prezentovat opravdu zajímavou rabu. To, že jsem čekal zájem, to bylo opravdu velmi naivní. Příště již nebudu zde narušovat zaběhnutý pořádek a debaty přesunu na jiné pole, na kterém je znát zájem.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
24. 1. 2020, 21:13

Mě mince zaujala, je krásná a krásně zachovalá. A i když bych radši jiné mincovny, tak rozhodně bych si ji rád pořídil... Ale nestalo se tak. Díky za info

ferovyobchodnik@seznam.cz

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

Vytvořeno:
24. 1. 2020, 21:28

Nádherná kapka v moři, takové vzácné kousky v unc stavech drží ve svých sbírkách pouze bohem vyvolení.. 😉 Slovo občas(x let) je velmi důležité..Můžeme výslednou znát cenu.

:shock: je to len biznis. kus krpateho strieborného plechu ktorý niekoho prestal baviť😆 a môže byť akokoľvek vzácna A pekná 😎

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
24. 1. 2020, 21:46

Tak promiňte, že jsem si dovolil zde prezentovat opravdu zajímavou rabu. To, že jsem čekal zájem, to bylo opravdu velmi naivní. Příště již nebudu zde narušovat zaběhnutý pořádek a debaty přesunu na jiné pole, na kterém je znát zájem.

samozrejme nikto nič nemá proti pekným minciam.
Len z Vašej poznámky, že sa sťažujeme som mal divný pocit a minule ste tu bol sklamaný nad svojím príspevkom bez komentu.
Mňa viac zaujala fotka duáriusu s hviezdičkou, ktorá má pre mňa vyššiu bádateľskú hodnotu ako tento VI grajciar.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
24. 1. 2020, 22:17

Kukám, že dnes to tu žije ! Tak som si pre vás pripravil jednu rýchlu kvízovú otázku:
Čo je výnimočné na nasledovnej minci Leopolda I. ?😲

Neposlušný zberateľ Dula77 je z kvízu diskvalifikovaný, lebo má taký prehľad v Leopoldovi I., že by to uhádol za 0,01 sekundy.🙂

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.