Moderátoři: smith, Kucera, jan322

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
6. 7. 2019, 11:46

Samozřejmě s tímto tvrzením se nechá souhlasit ve smyslu, pokud by bylo naplňováno v nějaké maximalistické rovině, což případ drobných mincí-jako celku- jednoho panovníka určitě není. To se týká i numismatického přehledu. Abychom pochopili jednotlivosti, musíme disponovat širším rozhledem a naopak, abychom pochopili celek, nemůžeme se zavírat do detailů pouze jedné specifické oblasti. Podle mého názoru právě v oblasti ražeb Leopolda I. toto tvrzení platí bez vyjímky. Lze např. zmínit různou technologickou vyspělost v jednotlivých mincovnách. Zajímavým tématem je používání provedení bandelora v ikonografii. Abychom tuto otázku pochopili, musíme mít základní přehled nejenom o mincovně Kremnice, ale především o mincovně Vídeň. V této problematice nejdou tato dvě místa od sebe oddělit a takových problematik jistě existuje více. Spíše lze registrovat u nemalé skupiny sběratelů jednu velmi úzkou oblast zájmu-např. ražeb jedné mincovny-která je ale rozpytvávána do naprosto nepodstatných ikonografických detailů, v čemž zase já nevidím smysl, protože tato různorodost je předem dána z důvodu mnoha razidel a vlastně tak neřeší podstatu, ať již mincovnictví Leopolda I. jako celku, či ražby mincí v jedné konkrétní mincovně.

Tak to som presne ja 😁
Tebe to nedáva zmysel a pre mňa je to zmysel života.😉

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
6. 7. 2019, 13:27

Fidzi napsal/a:

Tak to som presne ja 😁
Tebe to nedáva zmysel a pre mňa je to zmysel života.😉

Samozřejmě respektuji zájem každého sběratele, pouze jsem uvedl svůj pohled na problematiku mincí Leopolda I., který v mém případě kdysi vycházel ze zájmu o typologii a podstatné varianty. Pak nepodstatné podvarianty jsem již neřešil.

Ve sběratelství a především v životě se mně vždy vyplácejí pohledy, které se neuzavírají do pitvání nepodstatných jednotlivostí, protože se tak člověk nemůže dostat do hranic uzavřeného kruhu, přes které neuvidí podstatu dané problematiky. Ve sběratelství se mně tento postup vyplácí např. v oblasti cenové.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
7. 7. 2019, 11:47

Fidzi napsal/a: Tak to som presne ja 😁 Tebe to nedáva zmysel a pre mňa je to zmysel života.😉 ...

Evropa, teba a tvojho názoru si veľmi vážim, ale raz som tu spomínal, že ma kvôli prílišnému detailizmu nazývajú numizmatický "filatelista". Ale iný už nebudem😃
Aby si si nemyslel, ja sa neuzatváram vrámci jedného obdobia či panovníka, ale vrámci mincovní. Takže mám prehľad o vývoji razieb, ikonografie, falzifikátov,... ktoré sa vzťahujú k len určitým mincovniam behom celého obdobia ich mincovania. A v tom sa snažím byť dobrý. To ale neznamená, že iné mincovne ignorujem.
Numizmatika ako iné hobby sú závislé hlavne od financií, ktoré nás budú limitovať a určovať hranice nášho zbierania, no nie hranice nášho poznania.😉

Sent from my ZX Spectrum

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
7. 7. 2019, 13:01

Evropa, teba a tvojho názoru si veľmi vážim, ale raz som tu spomínal, že ma kvôli prílišnému detailizmu nazývajú numizmatický "filatelista". Ale iný už nebudem😃 Aby si si nemyslel, ja sa neuzatváram vrámci jedného obdobia či panovníka, ale vrámci mincovní. Takže mám prehľad o vývoji razieb, ikonografie, falzifikátov,... ktoré sa vzťahujú k len určitým mincovniam behom celého obdobia ich mincovania. A v tom sa snažím byť dobrý. To ale neznamená, že iné mincovne ignorujem. Numizmatika ako iné hobby sú závislé hlavne od financií, ktoré nás budú limitovať a určovať hranice nášho zbierania, no nie hranice nášho poznania.😉

To je výstižně popsaná podstata naší sběratelské a numismatické snahy, kdy sbírat můžeme pouze omezenou část našeho zájmu, ale vědomosti můžeme čerpat neomezeně.

Samozřejmě každý jsme v zajetí určité preferované sběratelské oblasti, do které se sami dobrovolně uzavíráme. Pak jde o to, aby oblast našich vědomostí tuto sběratelskou oblast překrývala a my jsme tak byli schopni pochopit vývoj minulosti, který měl vliv na dobu našeho zájmu a stav následující, který vycházel z doby námi preferované.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
11. 8. 2019, 15:01

aby se neřeklo, i na dovolené se povedlo něco najít. sic žádná velká kvalita, ale mince nejsou zas tak běžné...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

ferovyobchodnik@seznam.cz

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
11. 8. 2019, 18:16

gratulujem, celkom dobrý výber tam bol🙂

blasko.juraj.ml@gmail.com

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
11. 8. 2019, 18:40

Ja som skúsil šťastie v Barcelone, ale všetky zberateľské obchody boli zatvorené.😞 Zaujímalo by ma kam tí ľudia chodia na dovolenky, keď im na pláž chodí MHD...

Sent from my ZX Spectrum

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
11. 8. 2019, 21:07

Obchodníků.. Mě by zajímalo kde tam si k nim přišel... Cestou nějaka kamenná prodejna?

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
12. 8. 2019, 18:11

tak já ti řeknu jak to bylo... byl jsem v nějakem tom jejich starožitnictví nebo jak se to jmenovalo, zabíralo to sice půlku ulice, ale až na několik (v podstatě standardních) kousků FJI tam nic moc zajímavého nebylo... i když jednou jsem tam koupil 2k 2014kb za cenu standardní 2k.
no a tyhle jsem si vybral a ponechal z připravených mincí, které mi odkládá jeden můj známý (i když vlastně v pořadí již druhý) v nějaké zastavárně/lichvě/směnárně nebo jak to nazvat. občas mu tam přistanou menší sbírky nebo i jednotlivosti. on to vykoupí za pár kaček (či dnes už centů?) a já mu zase od toho rád pomůžu. i když část věcí rovnou vyhazuji...

ferovyobchodnik@seznam.cz

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
12. 8. 2019, 18:56

tak já ti řeknu jak to bylo... byl jsem v nějakem tom jejich starožitnictví nebo jak se to jmenovalo, zabíralo to sice půlku ulice, ale až na několik (v podstatě standardních) kousků FJI tam nic moc zajímavého nebylo... i když jednou jsem tam koupil 2k 2014kb za cenu standardní 2k. no a tyhle jsem si vybral a ponechal z připravených mincí, které mi odkládá jeden můj známý (i když vlastně v pořadí již druhý) v nějaké zastavárně/lichvě/směnárně nebo jak to nazvat. občas mu tam přistanou menší sbírky nebo i jednotlivosti. on to vykoupí za pár kaček (či dnes už centů?) a já mu zase od toho rád pomůžu. i když část věcí rovnou vyhazuji...

Zálogház in der Hohen Tatra.
-s-

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.