Zaregistrován
6. 7. 2009
Nerekl bych, ta mince z aukce ma uplne zpraseny opis, viz treba avers: LEOPOLDVS.DVX. ------ R.E.X
revers: DXV.B.CO.TVR
Zaregistrován
6. 11. 2008
Myslím, že obě razidla dělal jeden výrobce a cca ve stejnou dobu. Za nepovedenou se dá vlastně pokládat pouze rytá hlava Leopolda, zbytek obou stran je spíše naopak nadprůměrný.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
15. 10. 2009
Pozriem do archívu fotiek, kde -ako sa mi zdá- mám tiež jedného Leopolda v "poloamatérskom" vyobrazení, tj. -ja tomu hovorím - v karikatúrnej forme , ročník nepamätám , ale až večer sa ktomu dostanem
Zaregistrován
22. 7. 2011
Po pravdě jsem se spíše soustředil na lícní stranu a v případě rubu jsem se hlavně díval na mincmistrovskou značku a letopočet. Proto jsem chybně uvedl závěr s rozdílnou ikonografií.
Poopravený závěr tedy zní takto: Jedná se o hybridní ražbu XV krejcaru 1663 CA, v provedení Fáberova portrétu a opraveného Fáberova rubu , do podoby tehdejších zvyklostí roku 1663.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
super, velke mnozstvi konkretnich kvalitnich informaci a zajimavych postrehu, toto je radost cist. za sebe dekuji za odpovedi.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Za sebe se ale trochu stydím, protože jsem k této otázce přistoupil trochu povrchně a neskontroloval celý problém. To je tak, když člověk dělá dvacet věcí na jednou, od česání jablek, až po několik diskuzí.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
1. 8. 2010
Je to veľmi pekná minca a asi aj s celkom dobrého striebra. Teoreticky by mohla byť aj z mincovni. Gratulujem výhercovi, mrzí ma že som si ju nevšimol.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
22. 7. 2011
Dovoluji si tvrdit, že pochází z mincovny i fakticky, protože všechny náložitosti to potvrzují.
Zaregistrován
15. 10. 2009
Tak slúbené fotky a ešte jedna ako prémium
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.