Zaregistrován
28. 6. 2008
Pokud by šlo o fotky, tak také klidně těch pár mincí, co mám, vyfotím. (a pokusila bych se dokonce lépe, než ten můj výše 😃 )
Zaregistrován
1. 8. 2010
Na to, aby som mohol seriózne niečo napísať, nemám dostatok materiálu a ešte ani vedomostí. Nechcem urobiť web, na ktorom bude 100 mincí, ale niečo lepšie a hlavne aktuálnejšie ako diela, ktoré sú teraz dostupné. Zamerať sa na výskyt jednotlivých mincí, čo je nutné sledovať aspoň 10-15 rokov, aby to bolo aspoň trochu objektívne. A samozrejme ak tomu venujem svoj čas a peniaze, nebude to voľne na stiahnutie v pdf.
Dnes sa mi podarilo kúpiť síce bežný Vi grajciar , ale má zmenený ročník s 1669 na 1670.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
28. 6. 2008
Mám zde dva krejcárky, no stav nic moc, ale řešila jsem dilema- čistit či nečistit. Nakonec mi bylo tak pěkné patiny líto (foto hodně zkresluje, je krásně tmavě hnědá) a i když mám většinu krejcarů vyčištěnou, rozhodla jsem se ji na minci nechat. K tomuto rozhodnutí mne napadlo, že právě krejcary mají nižší ryzost a tedy stejně brzy začnou oxidovat.
Co si o tom myslíte vy a jak to děláte, pokud má 1 krejcar pěknou patinu? Čístíte, či nikoliv?
Obrázky:
Zaregistrován
16. 2. 2008
Můj leninský názor asi již znáš:“nečistit, nečistit, nečistit”😃
Zaregistrován
6. 7. 2009
Ja takove mince pouze lehce prejedu velmi jemnym detskym zubnim kartackem v teple destilovane vode abych odstranil povrchovou spinu, jinak nic vic.
Zaregistrován
28. 6. 2008
..tak jsem udělala dobře 😃
Zaregistrován
28. 2. 2012
Zaregistrován
28. 2. 2012
ešte som nasiel nejake dve na obrazku tie menšie
Obrázky:
zlatak ešte ma len niekde čaká
Zaregistrován
3. 11. 2010
Zdravím,je běžné u válcovaných mincí Leopolda pootočení averzu vůči reverzu o 180 stupňů? Já jsem z několika desítek mincí co mám totiž našel jen jednu,dík.
Igni probatur aurum, virtus miseria...
Zaregistrován
3. 11. 2010
Jde konkrétně o typ Hal.1607.možná je to uplně běžná věc,dík.
Igni probatur aurum, virtus miseria...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.