Zaregistrován
1. 8. 2010
Zas až tak bežná nie je, ale pravá bude. Zatiaľ som nepočul, že by sa robili falzá, možno ma niekto opraví. V peknom stave už asi pod 150 Eur nekúpiš.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
12. 8. 2006
To korunka: klid, tenhle vypadá, že je OK ;-)
Zaregistrován
28. 6. 2012
Blbá otázka: videl som mince pomerne málo a pomerne viac ohnuté, je to neaká vada alebo je to dôsledok z výroby -razenia mincí?
Zaregistrován
1. 8. 2010
Ohnutie vzniklo pri procese výroby, valcovaním. Bývajú tak ohnuté mince ktoré boli krátko v obehu.
Zaregistrován
28. 6. 2012
Ok, ak sa mi dostane znova do rúk taká minca tak pošlem i foto na pokuk,nech sa všetci začiatočníci poučíme
Zaregistrován
20. 9. 2011
Korunka, mám ten istý ročník z bratislavskej mincovne. Môžeš porovnať, len ja sa ešte musím naučiť fotiť 😃
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
..no, tak rozdíly jsem tam našla, ale vysvětluji si to tím, že nešlo o stejné razidlo, ... i když některé jsou velké..
Jaké jsou vůbec váhové výkyvy u těchto nominálů? Zjišťoval jste to někdo?
Zaregistrován
1. 8. 2010
Rozdieli sú niekedy aj okolo gramu. Osobne si myslím, že bude výkyv aj v rýdzosti. JA by som chcel raz, keď budem mať dosť porovnávacieho materiálu, publikovať alebo urobí web zo štúdiou XV , prípadne ešte VI a 3 grajciarov.
Zaregistrován
20. 9. 2011
dula77, to je dobrý nápad. Rád prispejem svojou troškou do mlyna. Myslím, že sa tu nájde viacero nadšencov.
S tým webom by si mohol začať možno aj hneď :-).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.