Tak trošku na oživenie. Stav mincí je, aký je.
Pribudol mi jeden od Triangla XV kreuzer 1664, varianta v opise. Tieto moje majú nevýraznú značku mincmajstra ako keby bolo prerývané razidlo, možno z viedenských. Pekný ale asi nedorazený XV kreuzer z Košíc 1695 CM a tak isto v pekný XV kreuzer z Nagy Bany 1678 IS neznámy mincmajster, razil len dva roky. Škoda toho vyštípnutia. XV kreuzer Sv. Vít 1664, trochu ho kazí medienka.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Ak by to niekoho zaujímalo, zbieram XV grajciare KB aj na varianty v opise alebo zmeny v portréte. Tu je malá ukážka. Z niektorých ročníkov mám aj 4 varianty. Pár krát tu padol názor, že skoro každá druhá minca je iná varianta, ale po dlhšom sledovaní som zistil že to tak nieje. V Kremnici robili svoju prácu profesionálne.
Mince zbieram pre svoje potešenie a radosť mi urobí aj minca v horšom stave, tak prosím nepíšte k tým prvým minciam, že nepatria do zbierky.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
..tady mám také jeden, ale s obavou, zda se nejedná o falzum. To by mne asi trefilo... Jedná se o ty nerovnosti v okolí písma a pod. Co to je, nemohlo to vzniknout poškozením razidel? Doufám, že by se snad nepadělaly velmi běžné patnácti- krejcary... 🙄
PS: za kvalitu foto se omlouvám
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.