Myslím,že podobná poltura se dražila na této aukci
http://www.aurea.cz/Katalog38/38kat1051.htm
Pořídil jsem si XV 1687 Hall,který má na sobě malý, nejspíše měděný výstupek.Ještě jsem s ničím podobným nesetkal.Neví někdo jak to mohlo vzniknout?
Obrázky:
teoreticky by to mohl byt zbytek nejakeho uchytu po pouziti mince jako ozdoby (chtelo by to asi prozkoumat pod mikroskopem). nicmene nedavno jsem se setkal i s tim, ze jsem na povrchu mince zaznamenal nalisovany (?) platek medi. take muze jit o vadu materialu a je to proste kus nerozpustene medi. u stredovekych minci se to obcas najde, ale nebyva to tak velle.
Nevím,jako součást šperku se to moc nejeví.Mince měla ještě měděnku,tu nemám na stříbrných mincích moc rád a proto jsem ji odstranil.Ale ta ,,pecička"už tam byla.Mám pár mincí kde podobné ,,nálitky" jsou také,ale jsou stříbrné a vznikly nejspíše znečistěním razidla.Na tom 6 krejcaru to není moc vidět,ale ta ,,placička"je skutečně též plastická.
Obrázky:
v okoli je to mirne poskrabane, coz muze ukazovat na marnou snahu to mechanicky odstranit. jak jsem rikal, existuji i ine divody, proc se tam muze kus medi objevit. mimo jine tam muze byt ten kousicek i zalisovan pri vyrobe stribrnych platu. detailni fotka je pekna, tezko se da neco vytknout, ale uprimne neumim rict jiste, co za tim je.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.