Ten XV 1687 Hall je pěkný a myslím,že bude i trochu dražší.
Chápu ,že se Dulovi líbí nejvíce mince z Kremnice-je to správný patriot 😆 ! Na mě však někdy dělají dojem,jako by některé kreslil Honza Vyčítal.Jen to cigáro chybí! Možná ,že to bylo i trochu naschvál,on ten Leopold moc oblíbený v Uhrách nebyl.Někde jsem četl,že na to císař byl dokonce upozorněn,ale bylo mu to prý jedno.Ale možná to skutečně bylo jen rytcem,protože ty poslední ročníky XV krejcarů z Kremnice jsou krásné.Ostatně první vídeňské ročníky nejsou rovněž nějak zvlášť povedené.Také jako karikatury a tam bych je ze špatného úmyslu nepodezíral..Naproti tomu takový XV krejcar ze Slezska,kdyby na sobě neměl napsáno Leopold,tak bych moc přemýšlel,co je to za hezouna!Dovoluji si jeden takový obyčejný uveřejnit,aby ten kdo Leopolda nesbírá mohl též posoudit.Jinak mince je zajímavá ještě tím,že se jedná o klasickou ruční ražbu.Až od roku 1674 byly raženy na taškových válcovacích stolicích.
Obrázky:
Protože se tady poměrně často probíraly XV krejcary, hodím sem i čtyři pražské ražby. Nemohl by se prosím někdo podívat na určení dle Höllhubera u 1693 Waist (M.V) a 1694 neobsazeno (PM), u Halačky to k vyobrazeným typům příliš nesedí (zejména kombinace portrét / zobrazení ramene / kroužkovaný vnější perlovec). Omlouvám se za nekvalitní foto.
Obrázky:
Krásné stavy, blahopřeji... 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.